Mire (is) jó a kapszulagardrób?

„Most épp nem vagyok a versenysúlyomnál…”, „még fogynom kell ennyit vagy annyit…”, „még felszedek pár kilót, akkor majd jól fognak mutatni rajtam a ruhák…” „…majd akkor elmegyek vásárolni.” Ismerős?

Legtöbbünk átesik, a majd vásárolok, ha úgy nézek ki, ahogy szeretnék időszakon, tisztelet a kivételnek. Pedig gondoljunk csak bele, nem elég, hogy nem vagyunk jóban önmagunkkal, de még tetézzük is a dolgot. Azzal büntetjük magunkat, hogy még az esélyét sem adjuk meg annak, hogy csinosabbak és vonzóbbak legyünk. A környezetünk pedig sokkal előbb veszi észre elhanyagoltságunkat, mint a szóban forgó kilókat.

Bevallom én is pontosan ismerem a dilemmát, ami arról szól, hogy minek vegyek ruhát egy olyan méretű testre, ami nem komfortos, nem ideális?

Azért mert az én testem, és én megérdemlem. Azért mert a problémámat rögtön négyzetre emelem, ha még elhanyagolt is vagyok, vagy épp nem a méretemnek megfelelő a ruha, amit viselek.

De hogyan csináljuk, hogy mindez költséghatékony legyen? Például egy kapszulagardróbbal.

A kapszulagardrób nem egy egzakt valami. Függ az életviteledtől (hova mész, mit csinálsz), az öltözködési preferenciáidtól (szoknya vs. nadrág), stílusodtól (letisztult vonalak vagy romantikus fodrok). Tehát az a jó kapszulagardrób, ami teljesen rád szabott.

Sokan úgy gondolhatják, hogy a kapszulagardrób egy az egyben a ruhásszekrény tartalma – valószínűleg a neten keringő vonzóan letisztult reklámfotók miatt is -, én úgy gondolom, hogy inkább a szekrényünk tartalmának egy kiemelt része. A bázis.

Az én szekrényemben a kapszulám mellett többek között még elfér néhány izgalmasabb darab, némi sportruha valamint kisebb méretű kedvenc ruha, ami mindennap emlékeztet a célomra.

Forrás: Empatik Stílus

Meghatározó színek

A kapszulagardrób csak néhány színnel operál. Minél pontosabban tudod, hogy milyen színek állnak jól, annál könnyebb dolgod lesz a kialakításakor. Az én színtípusom az Élénk-Tél, ezért a kapszulám meghatározó színe a pink, a kék és a fehér.

Variálhatóság

Itt tényleg érdemes mindennek mindennel passzolni, így néhány ruhadarab kombinációjából rengeteg szettet össze tudsz állítani. A lényeg, hogy mosástól-mosásig legyen elég ruhád.

Forrás: Empatik Stílus

Tavaszi-nyári vagy őszi-téli

Mint a tervezők kollekciói, a kapszulagardrób is jó, ha minimum két-két évszakra oszlik, amennyiben egy egész évben gondolkodsz. A tavaszi ruhák egy része a nyár hűvösebb napjaiban is hordható, míg az őszi darabok rétegesen viselve télen is megfelelnek.

Méretek

Fontos tudnod, hogy egy kapszula 2 méretet lefed, legalábbis a felsőruházat tekintetében mindenképp. Bár a nadrág az a ruhadarab, ami a legjobban mutatja a méretváltozást, viszont azt is viseljük a legsűrűbben, ezért ha nem túl gyors a fogyásunk, méretenként el is használódik.

És végül, miért lehet fontos egy kapszula gardrób?

Egy jól működő kapszula ruhatár segíthet megőrizni a jókedvünket, az önbecsülésünket, esetenként a társunkat is.

Szöveg: Szemán-Fülöp Edina, stílustanácsadó, design manager – http://empatikstilus.hu
Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.

Még nincs hozzászólás

Hozzászólások lezárva