Mit tehet egy fiatal, aki nem tudja, hogy mit kezdjen az életével?

Salva Vita Alapítvány több mint 25 éve a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok munkaerőpiaci esélyegyenlőségének megteremtéséért dolgozik. A LIKE projekt keretében tevékenységi körét a nem dolgozó és nem tanuló fiatalokra is kiterjesztette.   

A komplex programban a fiatalok képességfejlesztését is szem előtt tartják, hogy olyan dolgokat tudjanak a későbbiekben csinálni, melyeket ők szeretnének. A képzések között is olyan lehetőségeket nyújtanak, melyek elősegítik a fiatalok életben való helytállását, elhelyezkedését, oktatását.

Sokoldalú fejlesztés

Az önismeretet, pályaválasztást, szocializációt célzó szolgáltatások között állatasszisztált foglalkozás, művészeti foglalkozás, pszichológus, coach által támogatott egyéni foglalkozások is megtalálhatók. A projekt és az alapítvány kifejezett célja, hogy a velük dolgozó fiatalok meg tudják élni a saját életüket. Ez jelenthet egy jó álláshoz való jutást vagy az iskolapadba való visszatérést. A L.I.K.E. projekt mögött széleskörű európai összefogás áll: 6 ország együtt dolgozik azon, hogy a kallódó fiatalok utat találjanak egy sikeres élet irányába.

Kiket várnak a projektbe?

  • Budapesti, vagy Budapest környéki, munkanélküli és jelenleg nem tanuló 15–29 éves fiatalokat
  • Roma és más kisebbségi csoportok képviselőit
  • E fiatalok rokonai és családtagjait
  • Helyi munkaadókat
  • A projektbe bekapcsolódni kívánó szakemberek, önkéntesek, egyetemi hallgatókat

Családtagok, munkáltatók megkeresését is szívesen fogadják. Ha pedig megismerkednél a szervezettel, november 25-én demo napot tartanak a Szeglet Közösségi és Élmény Térben, melynek keretében bemutatják azokat a szolgáltatásokat, foglalkozásokat, melyeket a fiataloknak a L.I.K.E. programban kínálnak.

További információ: www.veledkezdodik.org