Nem egy finnyás jószág! – Szennyvíz szivattyú

Bár kellemetlen témának tűnik, mégis nagyon fontos megoldani a szennyvíz elszállítását a lehető leghatékonyabb formában. Ebben segítségünkre lesz a szennyvíz szivattyú modellek valamelyik változata. Mivel többféle változattal találkozhatunk a különböző típusok között keresgélve, ezért nem árt tisztában lennünk azzal, hogy melyik milyen helyzetben alkalmazható. Az is érdekes, hogy miért nem használható egy akármilyen szivattyú a szennyvíz továbbításához? Az biztos, hogy a piszkos helyzetek kezeléséhez nem szabad kerti, önfelszívó szivattyúval próbálkozni, mert akkor nyakig ülünk majd a trutyiban.

Szennyvíz szivattyú – Elvégzi a piszkos munkát

Első lépésként tegyünk rendet a fogalmakat illetően, mert nem mindegy, hogy szennyvízről vagy szennyezett vízről van szó. Ez már egy nagyon jó kiinduló pont lehet, amikor kiválasztjuk az ideális szennyvíz szivattyút.

A darálós szennyvíz szivattyú árulkodó elnevezéséből következtethetünk arra, hogy egy késes rendszerrel rendelkezik. Ez felaprítja a szennyvízben lévő nagyobb szennyeződéseket, amik egyébként eltömítenének egy hagyományos változatot. Ugyanakkor ennél a modellnél ügyelni kell a szálas szennyeződésekkel, mert rátekeredhetnek a vágókésekre, ami a szerkezet elakadását okozza. Szerepel még a listán a szabad átömlésű változat, és az átemelő szennyvíz szivattyú is.

De akkor melyikre essen a választás?

Mindent összevetve nagyon megnyugtató az érzés, hogy ilyen sokféle változat áll a rendelkezésünkre a szennyvíz szivattyúk terén, de az még mindig rejtély, hogy melyiket mikor érdemes bevetni?

Elsősorban fókuszáljunk a teljesítményre, ami otthoni felhasználásra szánt szennyvíz szivattyú esetén kezdődhet 280 W-tól és elérhet akár 2200 W-ig, de ennél erősebb modellek is kaphatóak.

Fontos kérdés az emelőmagasság, azaz, hogy milyen mélységből képes a felszínre nyomni a szennyvizet. Általánosságban elmondható, hogy a szabad átömlésű változatok olyan 5-6 m-ig számítanak hatékonynak. Ennél nagyobb magasság esetén a darálós típusok teljesítenek jobban. Ezen kívül pedig a szállítási kapacitás számít fontos tényezőnek.

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.