Nyár vége, őszelő – Szűz energia: megfigyelek és beilleszkedem

A Szűz hava a beérett termés betakarításának és ésszerű elraktározásának időszaka, ami az őszi napéjegyenlőségig tart. A Nap 2021. augusztus 22-én 23:35-kor lép a szűz megfigyelő, kritikus és analizáló jegyébe, ahol az anyagi világ és a másokkal való együttélés határokat szab az ember kibontakozásának. Ennek a földjegynek a témája az alkalmazkodás a körülményekhez, a gazdaságosság és okos előrelátás.

Akinek a szűz jegy hangsúlyos az asztrológiai képletében, az reális, józan, ügyes, gyakorlatias, módszeres és szisztematikus. Fejlett logika, gyors felfogás, kitartás és türelmesség jellemzi. Amit megtanult, azt nem felejti el. Nem rosszindulatú, de kellemetlenkedhet. Ő az, aki mindent jobban tud. Szőrszálhasogatóvá, kritikussá válhat. Nem csak másokat ellenőrizget, hanem saját magát is. Mindig magasabb célok vezetik, a fő célja az, hogy rend legyen.

Elemző és jó megfigyelő, ösztönösen tesz különbséget egészséges és egészségtelen között, értékes és értéktelen között. Ezt a készségét a mindennapokban is használja. Fontos, hogy észrevegye a jó dolgokat, mert az alap beállítottsága, hogy keresi a problémát, amit meg kell oldani. Az egyik tanulási feladata az életörömök felvállalása.

Fotó: Markmags / pixabay.com

Udvarias és figyelmes, nagyon józan, néha kicsit érzelemmentes. Szerény illedelmes, barátságos. Nagy tudásszomj, aprólékos pontosság jellemzi. Munkában is fontos számára a szolgálat, szereti, ha egy nagyobb rendszernek a része. Szeret számolni, takarítani, rendszerető és takarékos, törekszik a gazdaságosságra. Jó társasági ember, jól lehet vele beszélgetni, ha nem érzi jól magát, akkor csak figyel és nem beszél. Jól tud hallgatni, van humora. Bármilyen munkát képes elvégezni, ha látja az értelmét. Alacsonyabb típusnál fontoskodó, kicsinyes és önző, nehezen különbözteti meg a lényegest a lényegtelentől, pletykás. Magasabb megélésnél segítőkész, szorgalmas, nemes, nagylelkű, intézkedő és rendszerető.

A Szűz uralkodója a Merkúr a kapcsolatteremtés, intellektus, tanulás, értelem, üzleti érzék, mozgás, fürgeség, figyelem, összpontosítás, és az analitikus gondolkodás bolygója. A Merkúr ösztönzi az elmét és a Vénusz vágyainak a megvalósításához minden információt felkutat. A horoszkópban a házhelyzete megmutatja, melyik életterületen vagyunk készek tanulni, jegyhelyzete, hogy hogyan kommunikálunk.

A Szűz havára állított horoszkópban a Merkúr együtt áll a Marssal a Szűz jegyében. Kommunikációnk lehet világos és pontos, ugyanakkor erőszakos és ellentmondást nem tűrő, hirtelen és meggondolatlan. A tűz és a levegő energia, ami itt találkozik és a hónap során pont ez a két alapenergia van a legkevésbé harmóniában. A tüzet erősíthetjük piros szín viselésével, csípős, fűszeres, forró ételek fogyasztásával, aktív sporttal vagy akár gyertyát is gyújthatunk. A levegő energia harmonizálásához sétáljunk és szellőztessünk sokat, beszélgessünk, olvasgassunk, tanuljunk. Színekben a levegőt erősíti a fehér, ételek közül minden ami szelet csinál. Ezekben a hetekben felerősödik a belső rugalmasság, az alkalmazkodóképesség, figyelni kell azonban arra, hogy ne csapjon át túlalkalmazkodásba, befolyásolhatóságba, megbízhatatlanságba vagy felületességbe. Nehezen viselhetjük a változásokat és az új helyzetek bizonytalanná tehetnek.

A Szaturnusz és a Vénusz segítő fényszöge azt mutatja, hogy amit elkezdünk, az végig is csináljuk. Hatalmas erőbevetésre leszünk képesek, mely az ellenállás hatására csak növekszik. Ha kell, összeszedjük magunkat és kitartunk.

A Mars és az Uránusz egymást támogató helyzete mutathatja, hogy szokatlanul gyorsan tudunk reagálni. Mutathat egyéni cselekvést, döntésképességet, biztos intuíciót, harcot a szabadságért. Mutathatja új utak keresését és célokat ismeretlen területen. Behozhat olyan képességet, amivel ki tudjuk használni a helyes pillanatot.

Fotó: DremQuest / pixabay.com

Az alábbi kérdésekkel érdemes foglalkozni az előttünk álló négy hétben:

 • Mennyire vagyok kritikus a külvilággal szemben?
 • Hogyan kezelem a tapasztalatokat?
 • Cselekvés előtt alaposan átgondolok mindent?
 • Megpróbálom elemezni a dolgokat, vagy elegendő egy általános benyomás?
 • Mit jelent a biztonság?
 • Hogyan viselem el a rendezetlen viszonyokat?
 • Milyen intenzíven tudok koncentrálni egy dologra?
 • Gondolatban egyszerre több dologgal is foglalkozom, vagy olyan típus vagyok, aki egyszerre csak egyfelé koncentrál?
 • Mennyire könnyű megzavarni, kizökkenteni a gondolataimból?
 • Mennyire fontos számomra az egészség, a testi-lelki tisztulás?
 • Hogyan boldogulok a hétköznapok gondjaival és a rutinnal?

Mivel a szűzhöz tartozik az altest és a belek, fontos, hogy figyeljünk az emésztésünkre. Ide tartoznak az emésztőrendszeri megbetegedések, a táplálék felvételi és lebontási zavarok, idegrendszeri zavarok. A jegy harmonizáló színei a szürke, barna, a finom zöld és a semleges színek. Segíthet, ha rendszert viszünk az életünkbe, akár napirenddel vagy heti renddel. A szűz típusokat harmonizálja a rend a tisztaság, az átlátható és világos szabályok és körülmények. Felméri a terepet, a rendszert és ha ezzel megvan, akkor bele illeszti magát. Ez adja meg neki a biztonságot. Rendszerezzünk, takarítsunk testi-lelki szinten. Varázsoljunk magunk köré tiszta, átlátható és világos környezetet a szűz havában.

A Nap 2021. szeptember 22-én 21:21-kor lép a Mérleg jegyébe, melynek témája a találkozás más emberekkel és eszmékkel, a partnerkapcsolatok, a kompromisszumkészség, a pártatlan ítélkezés, a kiegyensúlyozottság és esztétika, a kiegészülés. Legközelebb ezzel a levegős jeggyel foglalkozunk.

Németh Krisztina

Asztrológus

Több mint tíz éve foglalkozom energetikai olvasással és női energiával, közel öt éve asztrológiával. Hiszem, hogyha az egyén képes önmagát és az életútját egy semleges, objektív nézőpontból nézni, akkor meglátja önmagát és megtapasztalhatja, hogy mindig van választása. Visszaszerezheti az élete feletti uralkodást és olyan képeket alkothat, aminek a manifesztálása a boldog kiteljesedés megélését segíti.