Országjárás: 4 nap alatt 5 város, 3. rész

Hogyan keveredtünk a Kisalföld két kisvárosába? Az előző cikkben írt tatai élmények után továbbhaladva az M0-ás körgyűrű déli részén keresztül az M5-ös autópályán…

Bócsa és Soltvadkert egymás mellett, Kecskeméttől kb. 20 perc autóútra található. Soltvadkerten van szerintem az ország leggazdagabb választékával rendelkező cukrászdája, ahol számtalan ízű fagyi és különféle sütemények közül választhat az ember, amit csak a szeme megkíván. Egy szelet sütit nemcsak úgy magában szolgálnak fel, hanem jár hozzá egész gyümölcstál, lehetőleg a szezonális darabokból :-). Nyáron, az esti 21 órás zárásig folyamatosan jöttek a vendégek, ültek bent, illetve kint a teraszon, de még az utcán álldogálva is fagyiztak. A pazar választék és a pontos címük itt található.

A cukrászdába szeretett barátnőnk, Laura hívott el minket, aki családjával Bócsán él és családi vállalkozásként a Cserszegi Vendégházat üzemeltetik a két város közti szőlőbirtokon. A szállás igazi oázis egy városi embernek, hiszen szőlőültetvények veszik körbe minden oldalról, így a teljes kikapcsolódás vagy a kompromisszum nélküli bulizás is lehetséges. Reggelit maga a házigazda szervíroz nekünk, pontosan azt, amit mi kérünk és akkor, amikorra kérjük. Mindezt csupaszívből és széles mosoly kíséretében, ami kedves emlékként marad meg bennünk később is.

A két házban összesen 5 szoba található, amelyek a nyári nagy meleg ellenére is hűvösek maradtak. Minden tiszta, rendezett volt, és a bútorok igazi fából készültek, így a természetes anyag kellemes illatával lett teljes az autentikus hangulat.

Az egyik ház kiegészül egy közösségi funkciót betöltő nappalival, illetve a pincében társasjátékok közül is lehet válogatni, és játszani, valamint a nagy kertben is találhatnak elfoglaltságot a szülők a kicsiknek. Párban, vagy baráttal érkezni is megéri, és egy jó üveg bort iszogatva a teraszon igazi chill állapotba kerülhet az ember. Aznap este millió csillag ragyogott az égen, és még egy ijedt nyuszit is megpillantottam a szőlőlugasok között ugrándozva. A közelben található amúgy a Soltvadkerti-Bócsai-tó, amely jó időben kiváló program lehet a kirándulóknak, és a strandolóknak, illetve a horgászoknak, de este is hangulatos kivilágítással várják a vendégeket az éttermek és sörözők.

Azt hiszem, kisebbfajta országjárást hajtottunk végre 4 nap alatt, így nem csoda, hogy kicsit azért elfáradtunk a végére, de az biztos, hogy rengeteg élménnyel lettünk gazdagabbak.

Szerző: Szabó Petronella a petrazworld.com útiblog szerzője