Tárolás a gyerekszobában

A gyerekszobában eluralkodhat az óriási káosz, aki gyerekek mellett rendet tud tartani teljes mértékben, előtte megemelem a kalapom, de megfelelő tárolók használatával azért tudunk segíteni a helyzeten. Többféle szempontból is hozzáláthatunk a rendrakásnak, a lényeg, hogy legyen minél több kisebb tetővel ellátott vagy fiókos/ajtós tároló, ahova be tudjuk pakolni a holmikat.

A szekrényeken, fiókokon belül pedig szintén lehet rendszerezőket használni, amelyek nagy segítséget nyújtanak. Ez alkalommal nem a nagyméretű szekrényekről vagy gardróbokról írok, hanem egyéb tárolási ötleteket mutatok. Nézzük kategóriánként, hogy melyek azok a bútorok, tarolók, amelyek segíthetnek.

Íróasztal

Az a jó, ha vannak rajta fiókok vagy akár egy kis szekrényke oldalt, amibe a tanuláskor szükséges eszközöket bele lehet rakni, mivel minél több eszköz marad az asztalon annál több az esély arra, hogy gyermekünknek elterelődik a figyelme :-).

Fotó: Bonami.hu

Komód

A komód szuper jó találmány, mivel nem csak ruhaneműt, de bármit el lehet benne rejteni, és nem órási szekrény méretű, hanem kisebb méretével akár éke is lehet a szobának. Lehet ajtós vagy fiókos vagy a kettő kombinálva, mindig az dönti el melyik számodra praktikusabb, hogy mit akarsz benne tárolni.

Fotó: Bonami.hu

Kosarak, dobozok

Fantasztikus, mert nagyon gyorsan bele lehet pakolni. A nagyobb nyitott verziók a plüssöknek szuperek, kisebb dobozokba pedig az apróságokat lehet rendszerezni akár kategória szerint.

Fotók: Nyitott tárolók és doboz: H&M Home, pöttyös tároló: Bonami.hu

Akasztók

Rendkívül praktikusak kisebb táskák, tornazsákok tárolására, legalább nem a földön hevernek addig sem, nem mellesleg szépek is.

Fotók: 2 szélső kép: H&M Home, középső: Bonami.hu

Fali tárolók

Lehet az egy mutatós polc vagy egy zsebes tároló a falon, ezeknek is nagy hasznát vehetjük, mivel a minden nap használatos dolgokat ezeken vagy ezekben is el tudjuk helyezni és könnyen hozzáférhetünk.

Fotó: H&M Home

Ágy alatti tárolók

Erre két megoldás is létezik, mégpedig az, hogy eleve olyan ágyat vásárolsz, amelynek van ágynemű tartó része, vagy fiókos tároló alatta. A másik megoldás, hogy raksz alá méretben illő tárolókat, ezekkel is fel lehet dobni a szobát. A galériaágy, amely alacsonyabb az emeletes ágynál is jó megoldás lehet, mert alá fiókos és ajtós részt is be lehet építeni.

Fotó: H&M Home

Nyitott polcok

Lehet ez egy könyvespolc, vagy játékok tárolására szolgáló, a polcokra is lehet kosarakat, dobozokat vagy egyéb kisebb méretű tárolókat rakni amelyekbe be lehet pakolni és így nem lesz rendezetlen az összkép.

Fotók: Pexels/ Tatiana Syrikova, Bonami.hu

Egyéb ötletes kis tárolók

Lehet az egy könyvformájú doboz, rekeszes kis tároló vagy egy makk alakú doboz, mindegyik vidámságot csal az arcunkra.

Fotó: H&M Home

Nehéz nekikezdeni a rendszerezésnek, először is kell egy jó nagy selejtezés, de ha ezzel megvagy fellélegezhetsz mert sokkal könnyebb lesz elpakolni. Ha segíthetek a lakberendezésben vagy bármilyen kérdésed van lenti elérhetőségeim bármelyikén keress bátran. Szépséges őszi napokat kívánok :-)!

Avatar photo
Kónya Hajnalka

Lakberendező

Mottóim egyike, hogy adj többet, mint amit elvárnak Tőled! Fő célom, hogy inspiráljak másokat, és ha ezt éppen az életvitelüknek megfelelő otthon létrehozása kapcsán tudom megtenni, dupla sikert élek meg. Cikkeimet is igyekszem úgy összeállítani, hogy egy-egy témában minél több ötletet adjak olvasóimnak.