Vidám gyerekszobák

Május utolsó vasárnapja Gyereknap, így ünnepeljük a gyerekeket, kicsiket és nagyokat egyaránt! Ez alkalomból gyerekszoba ötletekkel készültem, amelyek szlőként és gyerekként is mosolyt csalnak az arcunkra.

Mitől lesz vidám egy gyerekszoba? A színektől és a személyes tárgyaktól, például plüss állatoktól, játékoktól, gyerekrajzoktól, érdemes mindig egy adott téma köré csoportosítani egy szoba berendezését, dekorációját.

Mivel a gyerekszobák többféle feladatot is betöltenek, sokszor egyben játékszoba és hálószoba funkciót is, így a színek kiválasztásában érdemes résen lenni. Amivel soha nem hibázhatsz az a világos, például fehér, krémszínű, pasztell színű, világos színű fából készült bútorok, így a kiegészítők, textíliák színe lehet színesebb is. Ugyanígy a falszínekkel, vagyis a világosra sokkal könnyebben tudsz színes kiegészítőkkel dekorálni.

Jöjjenek a vidám szoba ötletek

Keverj néhány különböző mintát és színt, ez vidámságot okoz. Ez a két kép pont ellentéte a világos alapszínes koncepciónak, de ha vagány vagy nyugodtan vállald be! Az első képen például a kutya minta cseresznye mintával és csíkokkal keveredik, van itt sárga, piros, fehér és világoskék is, mégis nagyon cukin néz ki együtt. A második képen a napfényt beviheted az otthonodba a sárga színnel és napocska mintás ágyneművel, a rózsaszín fehér csíkos párna is jól megy hozzá az állatminták mellett.

Forrás: H&M Home

Rendezd téma köré a gyerekszobát, lehet állatmintás szoba, pöttyös szoba, csíkos szoba, autós szoba, csak a fantáziád szabhat határt, hogy mit találtok ki.

Dzsungel, indián, dínó

Forrás: Bonami.hu, Nathan Dumlao/Unsplash
Forrás: Bonami.hu

Gyermek „dolgozósarkok”

Fontos, hogy minden gyerekszobában ahol már iskoláskorú gyermek van legyen egy íróasztal, ahol tud tanulni vagy dolgozgatni magában. Ez lehet nagyon színes, vagy kicsit visszafogottabb, mindkét példa vidám megoldás.

Forrás: Bonami.hu

Nem minden gyermekszoba nagy méretű, de ha van egy kis helyed, akkor akár egy ilyen jópofa színes tornarészt is kialakíthatsz, ahol le tudja vezetni gyermeked a feszkót :-).

Forrás: Max Vakhtbovych/Pexels

Egy színes falmatrica/ tapéta vagy színes gyerekrajzok, festmények is feldobják a világos falakat. A saját készítésű tárgyak és rajzok visznek igazán életet egy gyerekszobába.

Forrás: Max Vakhtbovych/Pexels, Cheng Qi Huang /Unsplash

Tinilány szobák

Itt már azért nagyban konzultálni kell a lakójával, hogy mi az amit ő szeretne, de meg lehet találni az arany középutat.

Forrás: Blake Woolwine/Unsplash, Huy Nguyen/Unsplash

Remélem tetszettek az ötletek és vidám perceket okoztam! Ha óvatosabb is vagy a színekkel, gyerekszobánál lehet bátran kísérletezgetni. Ha kérdésed van vagy segíthetek, a lenti elérhetőségeken keress bátran. Nagyon boldog gyereknapot kívánok minden gyereknek, szülőnek, nagyszülőnek, keresztszülőnek és mindenkinek akit kifelejtettem a felsorolásból :-)!

Kónya Hajnalka

Lakberendező

Mottóim egyike, hogy adj többet, mint amit elvárnak Tőled! Fő célom, hogy inspiráljak másokat, és ha ezt éppen az életvitelüknek megfelelő otthon létrehozása kapcsán tudom megtenni, dupla sikert élek meg. Cikkeimet is igyekszem úgy összeállítani, hogy egy-egy témában minél több ötletet adjak olvasóimnak.