Világsztárok, akik egyáltalán nem isznak alkoholt

A “Száraz január” felfrissülés a szervezetnek az alkalmanként alkoholmámorban úszó, húzósabb, bulizósabb ünnepi időszak után. Egy hónap csupán, de hatalmas terheket levesz a májról, így nem kell folyamatosan küzdenie – ha sokat iszunk, felhalmozódhatnak a zsírsejtek a májban –, csökken a koleszterin szintünk, az étvágyunk, és jobban is alszunk.

Már ez is sokat tesz azért, hogy bőrünk szebb legyen, és így kívül és belül is egészségesebbek lehetünk. Számos világsztár is ismeri az alkoholfogyasztás kevésbé vonzó oldalát, és azt a titkot, hogy a lemondással, mit nyerhetnek.

Blake Lively

A színésznő 2012-ben tett fogadalmat, amit azóta is tart: egy korty alkoholt sem fogyaszt. Azért határozott így, mert elege lett az alkohol kellemetlen hatásaiból, ezeket teljesen el akarja kerülni. Tavaly Betty Buzz néven egy alkoholmentes italcsomagot dobott piacra, hogy azok is élvezhessék az éjszakai bulikat és a társaságot, akik szeretnék megúszni a másnaposságot.

Instagram will load in the frontend.

Natalie Portman

Natalie Portman is kerüli az alkoholt, nem járt középiskolai bulikba, és már elmúlt 20 éves, mikor először berúgott. Ragyogó szépségét sokak szerint annak is köszönheti, hogy felnőttként egyáltalán nem iszik szeszes italt.

Instagram will load in the frontend.

Bradley Cooper

Bár Csillag születik című filmjében egy alkoholista zenészt alakít, a való életben egyáltalán nem iszik alkoholt a színész: a döntést akkor hozta meg, mikor pályája elején komoly alkoholproblémái voltak.

Instagram will load in the frontend.

Naomi Campbell

A világhírű modell 2013-ban egy exkluzív interjúban elárulta, hogy teljesen lemondott az alkoholról, ezt a döntését pedig egyáltalán nem bánta meg. “Sokkal boldogabb vagyok, mióta nem iszom” – hangsúlyozta.

Instagram will load in the frontend.

Elton John

Büszkén újságolta el rajongóinak a közösségi oldalán Elton John 2019-ben, hogy már csaknem 30 éve józan. Bejelentése azért is volt sokak számára meglepő, mert korábban évekig komoly alkoholproblémái voltak.

Instagram will load in the frontend.

Zac Efron

A Disney egykori szépfiúja, Zac Efron, rehabon volt súlyos függősége miatt, azóta pedig teljesen tiszta, nem iszik soha alkoholt. Csatlakozott az Anonim Alkoholistákhoz, ami elmondása szerint teljesen megváltoztatta az életét.

Instagram will load in the frontend.

Tyra Banks

A szupermodell csak 12 éves volt, amikor először megkóstolta az alkoholt, de ennyiben ki is merült a dolog, soha többet nem is akart ezzel kísérletezni. Azt mondja magáról, hogy nagyon szerencsés, mert nincs hajlama a függőségekre.

Instagram will load in the frontend.

Lana Del Rey

Az énekesnő még tinédzserként vált az alkohol és a drog rabjává: otthagyta az iskolát és bevonult egy elvonóra. A kúra olyannyira sikeresnek bizonyult, hogy 20 éves korára teljesen megszabadult káros szenvedélyektől, és állítólag azóta is teljesen tiszta.

Instagram will load in the frontend.

Daniel Radcliffe

A színész beismerte, hogy súlyos alkoholproblémákkal küzdött Harry Potter szerepe miatt, rengeteget szorongott, hogy szükség lesz-e rá a széria után, és meg tud-e állni a lábán a híres karaktere nélkül. 2011-ig még hódolt káros szenvedélyének, majd barátai és családja segítségével jó útra tért, és azóta nem ivott alkoholt.

Instagram will load in the frontend.

Jennifer Lopez

Legújabb videoklipjében, a Cambia el Pasóban, néhányszor meghúzza a tequilás üveget Jennifer Lopez, de a valóságban kerüli az alkoholfogyasztást: ha esetleg egy eseményen pezsgővel kell koccintani, akkor is csak egyet kortyol bele az italba.

Instagram will load in the frontend.
Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.