9200 fafaj pusztulhat ki, mielőtt megismernénk őket

A becsült 73 300 fafaj közül még nagyjából 9200 vár felfedezésre, de a legtöbb már most a kipusztulás szélén áll, mivel azokban az esőerdőkben találhatóak, amelyek területe az erdőirtások és az éghajlatváltozás miatt gyorsan csökken.

A kutatáshoz több, mint 100 000 erdős terület több tízmillió fáját vizsgálták meg. A minnesotai egyetem professzora, a kutatást vezető Dr. Peter Reich elmondta: a kutatási eredmények megmutatják az erdei fák biodiverzitásának sérülékenységét, és segítenek felmérni a területeket, ahol a legnagyobb a kipusztulás fenyegettsége. Kitért arra is, hogy Dél-Amerika, Afrika, Ázsia és Óceánia trópusi, szubtrópusi területein van a legtöbb ritka, ismert és ismeretlen fa. A legveszélyesebb tényezők számukra a szója, pálmaolaj termeléséhez és a marhák tenyésztéséhez szükséges földterület miatti erdőírtás, a klímaváltozás és az erdőtüzek.

Forrás: bbc.com

 

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.