„Ami a sminkszobában elhangzik, az ott is marad!”

womagic_hafner_kriszta

Hafner Kriszta neve sokaknak ismerős lehet. Megszámlálhatatlan stáblistán tűnt fel sminkesként, számos ismert ember szépült már a kezei között. Az RTL Klub első napjától a csatorna egyik fő sminkese, aki a mai napig ugyanolyan szenvedéllyel dolgozik, mint kezdő korában. Hálás vagyok, hogy az élet minket is egymás mellé sodort pár évre. Jó volt újra beszélgetni kicsit. 

1997 óta az RTL Klubnál dolgozol sminkesként. Ott indult a szakmai karriered?
Igen, 1997-ben egy fejvadász cég álláshirdetésére jelentkeztem és októberben az RTL Klub első hivatalos adásnapján kezdtem sminkesként dolgozni. Nagyon izgalmas volt, előtte soha nem dolgoztam TV-ben.

womagic_hafner_kriszta

Mindig is sminkes szerettél volna lenni?
Kozmetikus a szakmám.  Kiváló szakemberek, Ilcsi néni és Vízy Éva mellett tanulhattam, de egy műszakban dolgoztam Sipos Zita sminkmesterrel is. Ő adott ecsetet a kezembe, és tanította meg az alapokat. Örökké hálás leszek neki. Abban az időben ez egy nagyon menő szalon volt, a modellek, színésznők egymásnak adták a kilincset. Sokat lógtam Zita szoknyája mellett, elvarázsoltak a színek és a csodás átalakulások a keze alatt.

womagic_hiradó
Barabás Évával és Szellő Istvánnal
womagic_Szabados_Ági
Szabados Ágnessel

Milyen műsorokban dolgoztál eddig?
A fő munkám a napi műsorok, a Híradó, Meteor és a Fókusz. Ezen kívül magazinműsorokban, showműsorokban dolgozom, nehéz felsorolni, szerencsére hosszú a lista: Szombat esti láz, Heti hetes, Csillag születik, Kicsi óriások, Való világ, Konyhafőnök, Nyerő páros, Cápák között, Magyarul Balóval, Széf, Gyertek át, A fal. És nagyon büszke vagyok arra, hogy a legendás Reggeli műsor állandó sminkese lehettem. A tévés munkáim mellett esküvőket, fotózásokat is szívesen vállalok,  amely egészen másfajta kihívás számomra.

womagic_stohl_andrás
Stohl Andrással
womagic_kicsi_óriások
Hernádi Judittal és Fáy Miklóssal

Volt olyan munkád, ami különösen emlékezetes maradt? Miért?
Nehéz kiemelni egyet, sok műsort a szereplők, műsorvezető miatt szerettem meg. Ennyi idő alatt jó barátság alakult ki többekkel, sok produkcióban nagyon családias a légkör a stábtagokkal. Van egy svájci és német fotós társaság, az állandó sminkesük vagyok. Többször dolgozhattam velük Mallorcán, Svájcban. De Mexikóba is a munkám miatt jutottam el. És az sem utolsó, hogy világsztárokkal is találkoztam már. Sminkeltem már Gabriella Sabatinit, Robert de Nirot,  Torrentét (Santiago Segurát), Mihalik Enikőt. Nagyon hálás vagyok a szüleimnek, hogy már akkoriban fontosnak tartották, hogy tanuljak angolul. Nyelvismeret nélkül nem tudnék külföldi munkát vállalni.

womagic_gabriella_sabatini
Gabriella Sabatinivel
womagic_Mihalik_Enikö
Mihalik Enikővel

Mi jelenti a kihívást számodra?
Mikor kezdő voltam, szerettem volna mindenkinek megfelelni, de hamar rájöttem, hogy ez lehetetlen. Attól kezdve szerencsére hamar megtalálom a hangot mindenkivel.

Szakmailag is igyekszem magam folyamatosan képezni, ebben nem lehet megállás, hiszen a divat a trendek folyamatosan változnak, és új anyagok jönnek.

23 év egy párkapcsolatban is soknak számít, nemhogy egy munkahelyen. Sosem gondoltál rá, hogy kilépj a tévé világából?
Amikor kezdtem a munkát az RTL Klubnál egy rendező barátom azt mondta, hogy vigyázz Kriszti, mert, ha egyszer bekerülsz a média világába, soha nem szabadulsz tőle. Úgy érzem igaza volt, beszippantott. 🙂 Ennyi év után is imádom.

womagic_Dobó_Kata
Dobó Katával
womagic_Alföldi_Róbert
Alföldi Róberttel

Mit ad neked lelkileg ez a szakma?
Az alkotás örömét. Isteni érzés, mikor kisminkelek valakit, ő belenéz a tükörbe és azt mondja, hogy de szép lettem. Aznap már érdemes volt fölkelni. Ezen kívül nagyon értékes emberi kapcsolatokat. Úgy gondolom a munkánknak csak egy része az alkotás. A sminkszoba egy intim hely. Munka közben beszélgetünk, megnyílnak az emberek. Nagyon jólesik a bizalmuk, hogy beavatnak a magánéletükbe. Természetesen ezt azzal vívtam ki, hogy

ami a sminkszobában elhangzik, az ott is marad. Ha pletykás lennék, tuti nem lenne ennyi barátom.

womagic_Ábel_Anita
Ábel Anitával
womagic_Istenes_Bence
Istenes Bencével

A munka mellett édesanya és nagymama is vagy, sőt, ha jól tudom, a lányod is követte a példád, ő is sminkes lett. Te terelgetted ebbe az irányba, vagy sok időt töltött veled a munkahelyeden és beleszeretett a szakmába? 🙂 Mesélj kicsit a családodról, az unokádról, hogy töltöd az időd, ha nem dolgozol?
A lányom, Hansági Dorka is a szépségiparban dolgozik. Újságíró, egy fodrászoknak szóló információs portál a www.fodraszinfo.com tulajdonosa. Nagyon büszke vagyok rá. A munka mellett csodálatos édesanyja a 2 és fél éves Liza és a 9 hónapos Soma unokámnak. Liza igazi kislány. Videochaten fölhívnak és kéri, hogy nagyi mutasd a „minkelődet”. 🙂 Akkor az ecsetjeimet és a színes palettáimat kell mutogatnom neki.

Nagyinak lenni csodálatos érzés. A kevés szabadidőmet igyekszem a gyerekekkel tölteni. Velük lett kerek az életem. Bízom benne, hogy még sokáig így marad.

Fotó: Bársony Bence