Egy régi szerelem is helyet kapott az életemben

womagic_piringer.patricia

Balettművész, műsorvezető, sajtós és még nincs vége a sornak… Piringer Patrícia két kislány anyukájaként most is éppen valami új dologba vág bele. De nemcsak erről beszélgettünk.

A Táncművészeti Főiskolán és az Iparművészeti Egyetemen végeztél. Ha valakinek megemlítem a neved, egyből a VIVA TV ugrik be nekik. Hogy csöppentél a televíziózás világába?
A legenda úgy szól, hogy egy barátnőm a Színművészeti Főiskolán tanított és ott a falújságon látta egy hirdetésen, hogy valami zenés tv fiatal, energikus műsorvezetőket keres. A barátnőm szerint én pont ilyen voltam, ő mondta, hogy menjek el kipróbálni magam. Bár sohasem voltak ilyen ambícióim, akkor éppen Ausztriában éltem és dolgoztam, mint táncos. Az első válogatás a legendás, ma már nem létező E klubban volt. Fordulóról fordulóra vált érdekesebbé a dolog. Aztán ott ültem a főnök irodájában és a szerződésemről beszéltünk.

womagic_piringer.patricia

A tervezés mellett a tánc is része volt az életednek?
Nem, abbahagytam. Az élet is errefelé irányított, a színházi nyári szünetben meg kellett volna műteni a térdeimet, hogy tovább tudjak táncolni. Mivel jött ez a lehetőség,

úgy éreztem, most van itt a pillanat, hogy váltsak. Amint elkezdtem dolgozni a VIVA TV-nek, soha többet nem táncoltam.

Milyen műsorokban dolgoztál?
Hosszú a sor. Voltak a régi ikonikus VIVA TV-s műsorok a chartok (slágerlisták), a hírműsorok, az Interaktív, és amit igazán a nevemhez kötnek az emberek, az Elektroo és a kultúrával foglalkozó műsor. A TV2-nél a Megatáncot vezettem, aztán szerepeltem volna a Sztárok a Jégenben, castingoltak a Mokkára is, és itt váltak el az útjaink. Aztán óriási szünet után szerepeltem kb. 2 hetet a Konyhafőnökben. 😂

Melyik munkád volt a legemlékezetesebb? Miért?
Az Elektroo, mert rengeteg híres emberrel találkoztam és utaztam külföldre fesztiválokra, klubokba a műsorral és a Megatánc, mert minden szombaton élőzni egy nagy csatornán, amit egy fél ország néz nagyon izgalmas volt. A konyhafőnök meg óriási kihívás és tapasztalat volt.

A televíziózás mellett vagy az után kezdtél el dolgozni a Ludwig Múzeumnak?
Nem volt átfedés, már nem volt szerződésem sem a VIVA televíziónál, sem a TV2-nél, amikor elmentem egy állásinterjúra a Ludwig Múzeumba.

Nem volt nehéz az átállás a tévé után?
Kicsit sem. Imádtam a munkámat, őrült energiával vetettem bele magam, így utólag talán túlságosan is.

womagic_piringer.patricia

Most mivel foglalkozol?
Most is kulturális területen dolgozom, a magyar kortárs képzőművészeti élet egyetlen, és nemzetközileg is elismert fesztiváljának, vagy inkább programsorozatának, az Off Biennale Budapestnek csinálom a kommunikációját egy nagyobb csapattal.

És egy régi szerelem, a főzés és a vendéglátás is helyet kapott végre több formában az életemben.

A pörgős életed mára kicsit megváltozott, hiszen két kislány anyukája vagy és feleség. Hogyan telnek a mindennapjaid, amikor nem dolgozol? (És ha éppen nincs karantén. 😉)
Ha nincs karantén, akkor a bölcsi és az ovi teszi lehetővé, hogy magammal és a munkáimmal foglalkozzak a háztartás mellett. A lányok 3 es 6 évesek. Kemény időszak ez fizikailag és mentálisan is.

Vannak be nem teljesült szakmai vágyaid? Mik azok?
Ezt a főzés és vendéglátás dolgot tanulom. Ezt szeretném jobban megismerni és tanulni. Komoly terveink vannak a tanulás és a megvalósítás terén is.

Láthatunk még képernyőn?
Most szóba kerültem valahol, de komolytalan a dolog. Szerintem ezt a klasszikus kereskedelmi televíziós formát elengedem, de saját cuccokat YouTube-ra vagy Instagramra simán lehet, hogy csinálni fogok.