Fenntartható divat egy dél-afrikai könyvelőtől

Shamyra Moodley dél-afrikai divattervező olyan családban nőtt fel, ahol alapvető érték volt a fenntarthatóság. Gyermekkorában a nagymamája gyakran varrt ruhákat, Moodley-t pedig a technikai oldal sosem érdekelte, viszont hamar rákapott arra, hogy ő tervezze meg azt, amit a nagyi utána megvarrt a régi singer varrógépén.

Még könyvelőként divatblogot indított Laaniraani néven, amely hamar népszerű lett, így egyre több meghívást kapott divatbemutatókra, így indult karrierje. Végül otthagyhatta pénzügyi munkáját is, hogy teljesen a divatra koncentrálhasson. Világszinten két éve lett ismert, amikor zsákvászonból szoknyát, szoptatós melltartóból pedig mídert készített, és fel is vette ezeket egy divatbemutatóra.

Fotó: Shamyra Moodley / edition.cnn.com

Felkeltette Suzy Menkes brit divatkritikus érdeklődését, aki bemutatta őt a dél-afrikai divatipar egyik vállalkozójának, Precious Moloi-Motsepe-nek, ők egyengették utána Moodley útját. A 40 éves tervező, aki sosem tanulta iskolapadban a szakmát, minden ruhadarabját használt vagy adományként kapott ruhákból, anyagokból készíti.

Forrás: edition.cnn.com

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.