Folyamatosan szerelik fel a Lánchídon a megújult gyalogoskorlátokat

Folyamatosan szerelik fel a megújult gyalogoskorlátokat a Lánchídon, melynek felújítási munkálatai jól haladnak. A medernyílás északi oldalán már végig ér a korlátsor, és a szerkezet hamarosan a híd déli oldalán is a helyére kerül. 

Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közölte azt is, hogy a kivitelező cég, a híd korlátszerkezetének jelentős részét újragyártja, tekintettel arra, hogy azok a rozsdásodás miatt károsodtak. A korlátok felszerelését követően minden negyedik oszlopra díszöntvényt raknak.

A BKK közlése szerint a budai hídfőt körülvevő lépcsők újjáépítése is a terveknek megfelelően halad, a korábbi, lapokkal kirakott lépcsőfokok helyett gránit lépcsőtömböket építettek. Hamarosan a helyükre kerülnek az egyedi, méretre szabott bordás lemezek utolsó elemei is, amelyek az útpálya és a járda között fedik le a Lánchíd merevítő tartóját.

A híd vizsgálatát szolgáló úgynevezett vizsgálójárdák már szinte teljesen elkészültek és a telekommunikációs kábeleket tartó tálcákat is beépítették.

Az utolsó ellenőrzéseket követően a két pillér közötti szakaszon hamarosan elkezdik bontani a több mint 6550 négyzetméteres állványzatot, annak több mint 100 tonnás alumíniumszerkezetét és tartozékait. Készül a Lánchíd változtatható színképű díszkivilágítása is.

Teljes átadásáig a Lánchíd továbbra is munkaterületnek számít, azon a gyalogosok a felújítás befejezését követően, előreláthatólag idén ősszel tudnak ismét átkelni.

Forrás: mti
Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.