Fontos ügyért állt ki Julia Roberts

Fontos ügyre hívja fel a figyelmet // WOMAGIC

Nem nagyon találkoztunk még olyan emberrel, aki ne kedvelte volna őt, vagy a filmjeit. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy majd 7 millió követővel rendelkezik az Instagramon. A napokban pedig épp egy fontos üzenetet osztott meg a közösségi oldalán, még hozzá a “Buillyng” azaz a megalázás témájához kapcsolódóan.

Biztosan sokunkban élnek még mindig elevenen az emlékek az iskolai csúfolódásokról, a nyilvános megalázásokról, bántásokról. Nehéz túllépni a gyermekkorban kapott sérüléseken, főként akkor, ha azt pajtásaink okozzák nekünk, hiszen az ilyen esetek nagy része titokban marad, a gyerekek a megszégyenítő élményeiket nem igen osztják meg tanáraikkal, szüleikkel. Sajnos a Buillyng-jelenség ma is problémát okoz, a felmérések szerint Magyarországon a gyerekek 2/3- át érinti. Nézzük mit is jelent ez pontosan!

A Bullying definíciója: 

Szisztematikus, hosszabb időn át elkövetett, szándékos és tudatos bántalmazó cselekvéssor, melyben a viszonyok kiegyenlítetlenek, a szerepek pedig nem cserélődnek fel. Az áldozat áldozat marad, míg a bántalmazó bántalmazó. Kiegészítő szereplői a jelenségnek a „szemlélők”, akik kulcsfontosságúak. Ha közülük csak egyvalaki is képes beavatkozni, a dinamika megtörhetővé válik, a játszma más irányt vehet. Szerepüket ezért komolyan kell vennünk. Vagyis itt egészen komoly pszichológiai játszmákról van szó, melyeket a gyerekek – nem tudatosan, inkább szülői mintákból kiindulva – építenek fel maguk között. És, hogy mi lehet a megoldás ez ellen? Ha a szereplők nem maradnak közömbösek, tesznek valamit, akár egy másik gyerek, akár a tanár vagy valamelyik szülő képes lehet megváltoztatni a játszma kimenetelét. Néha az is elég, ha együttérzünk vagy kedvesek leszünk azzal, akit bántanak, kiközösítenek.

Pont erre hívja fel a figyelmet is Julia Roberts is, aki maga is három gyermekes anyuka

https://www.instagram.com/p/B1-SVINAcya/?utm_source=ig_web_copy_link

Az üzenet nagyjából ennyit jelent:
Kérlek olvasd el!
Ez egy különleges kérés minden gyermekhez, akik a napokban visszatérnek az iskolákba. Ha látsz valakit, aki nehezen talál barátokat, vagy éppen a többiek piszkálják valamiért, mondjuk mert nincs sok barátja vagy mert szégyenlős, nem annyira csinos, esetleg nem menő a ruhája – KÉRLEK, menj oda hozzá! Köszönj neki, vagy legalább legalább mosolyogj rá. Sosem tudhatod, hogy mivel kell szembenéznie még az iskolán kívül. A kedvességed talán nagy változást hozhat mások életébe. Posztold te is ha egyetértesz vele! 

Igazán megfontolandóak a szavai nem?

Még nincs hozzászólás

Hozzászólások lezárva