Jövő hétvégén rendezik a Lánchíd-pikniket

Szabadtéri programokkal várják az érdeklődőket május 26-án a második Lánchíd-pikniken délelőtt 10 órától este 20 óráig. A szervező Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közleménye szerint 175 éve, 1849 májusában sétálhattak át először gyalogosok a Lánchídon, erre emlékezve szervezik az eseményt, amely szorosan kötődik a vasárnapi gyermeknaphoz is.

A rendezvény idejére lezárják a közúti forgalom elől a hidat, így azt a résztvevők teljes szélességében birtokba vehetik.  A tájékoztató szerint délelőtt a gyereknap alkalmából a Lánchíd pesti oldalán felállított színpadon zenés, interaktív gyerekműsorok lesznek, emellett óriásbuborék-show és gyereksarok várja a kicsiket. Lesznek koncertek, emellett a szervezők reformkori ruhatörténeti bemutatót is tartanak.

A levéltár hídtörténeti kiállításának köszönhetően az érdeklődők megismerhetik Magyarország egyik legfontosabb kulturális örökségének és jelképének történetét, egyúttal próbára tehetik a tudásukat, valamint szakemberek csoportos, vezetett sétákon avatják be a híd történetébe a látogatókat.

Forrás: MTI
Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.