Kamala Harris, a sztárok kedvence – Ki ez a nő?

womagic_kamala_harris

Röviden: az első színesbőrű nő, akit alelnöki posztra jelöltek az Egyesült Államokban.  

Kamala Harris sikertelenül indult a 2020-as elnökválasztáson demokrata jelöltségéért folytatott versenyben, augusztus 11-én azonban Joe Biden, aki várhatólag elnyeri a Demokrata Párt elnökjelöltségét, bejelentette, hogy Harrist javasolja az alelnökjelöltségre. Közleményben Joe Biden úgy fogalmazott:

azért választotta Harrist, mert “készen áll az irányító szerepre” és “átérzi azt a fájdalmat, amelytől nemzetünkben ma oly sokan szenvednek”.

womagic_kamala_harris

Az életrajzok szerint Kamala Harris jamaicai és indiai bevándorlók gyermeke. A kaliforniai Oaklandben született, szülei válása után rákkutató édesanyja egyedül nevelte fel őt és a húgát, és gyermekként megtapasztalta az Egyesült Államokban akkor széles körben és naponta érzékelhető faji megkülönböztetést. 1986-ban szerzett B.A. diplomát a washingtoni Howard Egyetemen. Ezután a Kaliforniai Egyetemen jogi végzettséget szerzett 1989-ben, és 1990-ben szakvizsgázott Kaliforniában. 1990-től 1998-ig helyettes ügyész volt Alameda megyében, majd 2004-től 2011-ig a San Franciscó-i ügyészségen kapott egyre fontosabb megbízásokat. 2011-től 2016-ig Kalifornia állam igazságügyminisztere (Attorney General) volt. 2016-ban a Demokrata Párt jelöltjeként sikerrel indult a szenátusi választáson, és 2017. január 3-a óta képviseli államát a washingtoni Szenátusban. Mandátuma 2023. január 3-án jár le.

womagic_kamala_harris

Több ismert sztár is mellszélességgel áll ki mellette, mint például Sharon Stone, Jessica Biel, vagy Jennifer Garner.

Kiváncsian várjuk a fejleményeket. 😉

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.