Karsai Zita: „Azt csinálom, ami a jelenben tart és boldoggá tesz”

A 2006-os Megatánc felfedezettjeként ismerte meg az ország. Ismert lett, de ő mégis külföldre költözött, és új életet kezdett. Zitával a mindennapokról, és a terveiről beszélgettünk.

Adja magát a kérdés, hogy miért? Mi volt az oka a döntésednek, hogy nem használtad ki a műsor adta népszerűséget, hanem egy idegen országba költöztél és nulláról kezdtél mindent?

A 2006-os év teljesen felforgatta az addigi életemet. 🙂 Azóta eltelt 14 év és most már máshogy látom az egészet. Akkor minden más volt. Tizenhatan kerültünk be a Megatánc műsorba és nem azért jelentkeztünk (beszélhetek többesszámban), hogy celebek legyünk, hanem azért, mert szeretünk és tudunk is táncolni! Szóval valahol borzasztó naívak voltunk.  Aztán észre sem vettem, és a műsor celebbé tett… Persze, hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem tetszett, hogy megismernek az utcán, de ez a feeling kb. 3 hónapig érdekes! Annak, hogy elköltöztem, nagyon összetett az oka. Benne van minden: szerintem 3 év celebkedés után volt nálam egy „burn out”. De mindig is volt bennem elvágyódás, fejlődni vágyás, más országok, kultúrák, emberek megismerése… Szóval 2009-ben Dubaiba költöztem 2 évre.

Mivel foglalkozol most?

A Dubaiban működő német táncos ügynökség kiajánlott, és így szerződést kaptam DJ Bobo nemzetközi turnéjaba.

https://www.youtube.com/watch?v=–zvgffohI0&feature=youtu.be

2012-ben a saját szóló számommal körbeturnéztam egész Európát. Heti 4-5x léptem fel 18 ezres stadionokban.

2013-tól Andrea Berg, a német slágerénekesnő hívott meg a Show turnéjaba, és 2018-ig folyamatosan turnéztam vele. 2013-ban bekerültem egy német showműsorba a Pro7 televíziós csatornán. Mindezek mellett 7 éve folyamatosan tanítok Kölnben, 6 különböző helyen. Hobbitáncot oktatok, bárki jöhet az óráimra és élvezheti a jobbnál jobb zenéket, könnyű koreográfiákat. Emellett Cyntia barátnőmmel (Tölgyes-Khell Cynthia – a szerk.) megalapítottuk a Retrochicks formációnkat, ami a mainstream táncoltatásról szól, de belevettük az éneklést is. Már az első rendezvényünk is megvolt a Liget klubban március 7-én, teltházzal.

40 évesen már „elvárják” a nőtől, hogy férjhez menjen, gyereket vállaljon. Te nem ezen az úton jársz. Tudatos döntés volt ez részedről?

Nem szeretem az elvárásokat! Nem szabad ennek bedőlni! Azt vallom, hogy mindig azt kell csinálni, ami a jelenben tart és boldoggá tesz!

Mennyire befolyásol téged mások véleménye? A környezetedben kinek adsz a véleményére?

Azokéra, akiket tisztelek es szeretek!

Szókimondó stílusodat van, aki kedveli, és van, aki nem szívleli. Melletted nem lehet unatkozni. De milyen vagy a hétköznapokban?

Pont ilyen. 🙂 Nagyon szeretek élni es másokat élni hagyni!

Mivel telik egy átlagos napod, amikor azt csinálod, amihez csak kedved van?

Kirándulással! Imádok biciklizni. Utazni még jobban…

Szeretek beszélgetni, kártyázni, jókat enni. Minden, ami élvezet azt szeretem!

Elégedett vagy az életeddel, vagy van még, ami formálásra szorul?

Elégedett vagyok bár most éppen lumbágóval küzdök. Ezt leszámítva nagyon jól vagyok.

Az idei évre milyen terveid vannak? Legyen az szakmai, vagy magánéleti.

A koronavírus miatt erre most nem tudok pontosan válaszolni. Most én is várok, ahogy mindenki. Hogy milyen döntéseket hoz majd a német vezetőség.

Tervezed, hogy valamikor visszaköltözöl Magyarországra?

Maximum 30%-ban igen. Szóval, ha netán 2021-ben feléledne a magyar szórakoztatóipar, akkor Cinivel folytatom itthon, amit elkezdtünk! Természetesen szeretnék itthon is tanítani szombatonként, ha már lesz rá lehetőség.

Fotó: Graf Péter
Smink: Szőnyi Zsófi