Kávé mellé

Borongósan indul a szerda, de lassan tényleg ünnepi hangulatba öltöztetjük a lelkünket. Van miért, hiszen ma van a legkisebb hősök, a koraszülöttek világnapja, az ő tiszteletükre kap este sok épület lila fényfestést, hiszen ez a szín a koraszülött babák nemzetközi színe, mely a soha el nem múló reményt jelképezi. 

Időjárás

reggel sok helyen tapasztalhatjuk meg a novemberi ködöt, főként a Dunától keletre, ez ráadásul helyenként napközben is megmarad. Országszerte felhőkben gazdag lesz a szerda, csak keletebbre várható némi napsütés. A csípős reggel után egészen 5-11 fokig kúszik fel a hőmérő higanyszála.

Névnap: Gergő, Hortenzia

Híres születésnaposok

55 éves Sophie Marceau, a Házibuli-filmek Vic-je, aki később az öt Oscar-díjat nyert a Rettenthetetlenben Mel Gibson mellett Izabella hercegné szerepét öltötte magára. De Bond-lány is volt a Pierce Brosnan nevével fémjelzett érában: A világ nem elég című  filmben szerepelt. Azt, hogy színész lett, jóformán a véletlennek köszönhette. 14 évesen nem talált magának nyári diákmunkát, ezért amikor egy hirdetésre bukkant, amelyben tiniket kerestek reklámfilmekhez, elment a meghallgatásra – itt szúrta őt ki őt a Házibuli első részére szereplőkre vadászó Françoise Menidrey, aki egy hónap múlva be is hívta meghallgatásra. A rendező, Claude Pinoteau az első válogató kör után tudta, hogy neki akarja adni a szerepet. Ha olvasnál még, Sophie Marceauról ITT írtunk már korábban.

Sophie Marceau
Forrás: StarMag.com

Ma ünnepli születésnapját Hozleiter Fanny, vagyis Mosolyka, kerekesszékes író, blogger, motivációs előadó. Kétévesen diagnosztizálták izomsorvadással, amely ötéves korában már kerekesszékbe kényszerítette, 15 évesen tudta meg, hogy állapota miatt az orvosok szerint viszonylag fiatalon meg fog halni. Ehhez képest a 33 éves nő blogol életének nehézségeiről és szép pillanatairól, kihangsúlyozva, hogy mennyire fontos azokat mélyen megélni. Beszél az elfogadásról, motivációs előadásokat tart iskolákban, s blogbejegyzéseiből készült első könyve, a Te döntesz bestseller lett 2014-ben, miközben azon dolgozik, hogy felállhasson a kerekesszékéből. Férjhez ment, és férjével közös történetükből is könyv készült, Lélekkód címmel. Filmje, a Mosolyka – Majd helyett MOST, Csuja Imre, Udvaros Dorottya, Mácsai Pál szereplésével 2021-ben jelent meg. Legfőbb üzenete, hogy boldogságunk kulcsa a saját döntéseinken múlik, és nem érdemes ezeket halogatni.