Kávé mellé

Ééés igen, már csak egyet kell aludni és itt a hosszú hétvége! Meséljetek, ti mi jót csináltok? Az időjárás úgy tűnik kegyes lesz hozzánk, ami tökéletes lehet egy kiadós kiránduláshoz, vagy akár egy 2-3 napos wellness üdüléshez is. Most még inkább szükségünk van a pihenésre, hogy a lelkünk megnyugodjon. Békés napot!

Időjárás

Az Időkép előrejelzése szerint napos, száraz időre számíthatunk. A Dunától keletre sokfelé élénk lesz az északkeleti szél. Hajnalban már keményebb fagyokra készülhetünk -13, -6 fok közötti minimumokkal, az északi fagyzugokban pedig akár -17, -15 fokig lehűlhet a levegő. Délután 2-6 fokot mérhetünk.

🆘 Frontmentes lesz az időjárás. Az egyre fagyosabb, csípősebb reggelek miatt tovább fokozódnak az ízületi panaszok, különösen a kopásos eredetűek. A légköri helyzetből adódó fejfájás, keringési panaszok, vérnyomás-ingadozás, szédülés, rosszullét jelentkezhet. Keleten szeles lesz az idő, emiatt görcsös fejfájás, ingerlékenység, nyugtalanság előfordulhat, valamint csökkenhet a hő- és komfortérzet. A sok napsütés viszont jó hatással lesznek a hangulatra, közérzetre. Öltözzünk melegen, rétegesen, erősítsük immunrendszerünket, fogyasszunk minél több zöldséget, gyümölcsöt, figyeljünk a megfelelő vitamin-utánpótlásra!

Névnap: Szilárd

Híres születésnapos

Ma ünnepli 67. születésnapját a német származású énekes-dalíró, Nina Hagen, aki Catharina Hagen néven született Kelet Berlinben. Négyévesen elkezdett balettet tanulni, és kilenc éves korára operatehetségnek tartották. Mikor 11 éves volt, az anyja hozzáment Wolf Biermannhoz, egy intézményellenes énekes-dalíróhoz. Biermann politikai nézetei nagyban befolyásolták a fiatal Hagent: részt vett a Kelet-Német kormány elleni tiltakozásokon. 16 éves korában elhagyta az iskolát, és elköltözött Lengyelországba, ahol elkezdődött a karrierje. Ezek után visszaköltözött Németországba, ahol csatlakozott egy zenekarhoz, a Fritzens Dampferband-hez.

Kelet-Németországban, az Automobil együttes énekeseként kezdődött pályafutása. 1976-ban Hamburgba emigrált. Kiadója tanácsára Londonba utazott, ahol a punk rock mozgalom éppen fénykorát élte. 1977-ben Nyugat-Berlinbe visszatérve megalapította saját zenekarát, Nina Hagen Band elnevezéssel. Több filben is vállalt szerepet, mint pl.: Kutyaarisztokraták, A 7 törpe visszatér, avagy az erdő nem elég, Nina Hagen – Godmother of Punk.

2014 október 14-én koncertet tartott Budapesten, a Művészetek Palotájában.

Hallgass meg tőle néhány számot ITT!

Forrás: starity.hu

Szárnyakon érkezik a tavasz

Köszöntsd ragyogással a tavaszt a Pandora Moments kollekció új darabjaival, amelyeket a virágzó természet ihletett. Fogadd tárt karokkal a kéklő ég érzését és ünnepeld a legragyogóbb hónapokat az üde és virágos mintákkal, amik színpompásak és kicsattannak a pozitív energiától.

A Pandora charmokkal, fülbevalókkal és olyan medálokkal jelentkezik, amik finom rétegekben kombinálják a kézzel festett tűzzománc és ragyogó kövekkel kirakott pavé részleteket. Az élethű árvácska és pillangó minták megidézik az évszak szabadságát, új színvilágukkal ragyogást kölcsönöznek a tavaszi megjelenésnek.

„A hosszú téli bezárkózás után szépséget találhatunk az újjászületésben. Az inspirált minket, ahogy a tél távozásával visszatér a fény” – árulta el A. Filippo Ficarelli és Francesco Terzo, a Pandora kreatívigazgatói. – „A tavaszi kertünk idei darabjai még különlegesebbek az egyedülálló, kézzel készített tűzzománcnak köszönhetően. Olyan dizájnokat terveztünk, amik megragadják a természet realizmusát.” Viseld a tavasz szépségéről mesélő mintákat, amik az új kezdetek idejét hozzák el.

A teljes kollekcióért kattins a képre!

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.