Kávé mellé

Bárhogy is néztük, ma reggel a hőmérő higanyszála sajnos nem kúszott 0 fok fölé, és ha minden igaz, a hideg egész napra kitart majd. Mi karácsonyi ajtódísz készítésbe kezdünk a meleg szobában, sőt lehet, hogy még a kandallót is begyújtjuk, hogy fokozzuk a hangulatot. Ti, mi jót csináltok ma?

Időjárás

Hideg, nyomasztó reggel után a nappal sem lesz sokkal kellemesebb, a hajnali mínuszok után 4-5 fok várható nap közben. Alapvetően felhős időre kell számítani, a nap csak néha szűrődik majd át a felhőrétegen, és gyenge széllel is számolni kell. Késő éjszaka már eső, havas eső is előfordulhat.

Névnap: Borbála, Barbara

Híres születésnaposok

Fotó: popsugar.com

48 éves lett Tyra Banks amerikai modell, televíziós műsorvezető. Az egykori Victoria’s Secret angyal a 2000-es évek elején a világ egyik legjobban kereső topmodelljének számított. Az ő nevéhez fúződik a Topmodell leszek! című reality show: az Egyesült Államokban nem csak műsorvezetője volt a sorozatnak, hanem egyenesen ő találta ki a koncepciót, amelynek vezető producere is volt. 2010-ben kiadott egy fiatal felnőtteknek szóló regényt, amelyhez életéből merített, a következő évben a New York Times bestsellere lett. Több televíziós sorozatot, showt is vezetett, vagy részt vett megalkotásában a Topmodell leszek! után is: az America’s got a talentnek és a Dancing with the Starsnak is műsorvezetője volt, de saját műsora is van, a The Tyra Banks Show, amelyet saját cége, a Bankable Productions gyárt. Tyra Beauty néven saját kozmetikai márkát alapított, vendégoktatóként pedig personal brandinget, vagyis „énmárka-építést” oktat a Stanford Egyetemen. Többször felszólalt az abúzív párkapcsolatok ellen, sőt, nyilvánosságra hozta, hogy ő maga is élt érzelmileg bántalmazó kapcsolatban. Hét évig élt Erik Asla norvég fotóssal, akivel van egy közös gyermekük, akit béranya hordott ki.

Ma ünnepli 65. születésnapját Varga Miklós, az 1980-as évek Európa (Hallgasd meg te is!) című rockslágerének énekese – a dalt máig szinte mindenki ismeri és együtt énekli a rádióval. A rockzenész különlegesen nagy hangterjedelméről is híres, kontratenorként tartják számon. Nem csak kocertek alkalmával hallhatták színpadon a rajongói, rockoperákban is gyakran fellépett, leghíresebb alakítása az István, a Király címszerepe: a karakter énekhangját az ikonikus 1983-as filmváltozatban is ő adta. Felesége a ’80-as és ’90-es évek ismert televíziós ikerpárjának egyik tagja, Fejes Erika, akivel a Varga Miklós Band egyik turnésorozata alatt szerettek egymásba. A házaspárnak már felnőtt, 20 éves gyermekei vannak, Erika 2001-ben egy ikerpárnak adott életet. Vivien és Szabolcs szintén az előadóművészetet választották, mindketten megnyerték a Sztárban sztár + 1 kicsi című műsort: Vivien 2006-ben Pál Dénessel, Szabolcs pedig 2007-ben Vastag Tamással.

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.