Kávé mellé

Ma van a Koraszülöttek világnapja, amellyel azokat az egészségügyi dolgozókat ünnepeljük, akik mindent megtesznek az apróságok megmentéséért, gyógyításáért. Köszönjük fáradtságos munkájukat! Ajánlónkból pedig megtudhatjátok, hogy melyik az az illat, amely gyümölcsös és virágos is és még pluszban többféle formában is kipróbálhatjátok! Boldog csütörtököt kívánunk!

Időjárás

Az Időkép előrejelzése szerint főként északkeleten alakulhat még gyenge eső, de délután és este az Északi-középhegység csúcsain akár már havas eső, havazás is előfordulhat. Túlnyomóan felhős lesz felettünk az ég, délután a Dunántúlon szakadozhat fel a felhőzet, és süthet ki hosszabb-rövidebb időre a nap. Mérsékelt, északkeleten olykor élénk lesz a nyugati, északnyugati szél. Hajnalban -1, +8 fokot mérhetünk. A délutáni órákban 5-13 fok várható, északkeleten lesz hidegebb.

🆘 Ma hidegfronti hatásra számíthatunk. A frontérzékenyeknél fejfájás, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet. A nyirkos, csapadékos időjárás miatt felerősödnek az ízületi bántalmak. A Nyugat-Dunántúlon megélénkülő szél fokozhatja a fejfájásos panaszokat, emellett a szélre érzékenyebbeknél nyugtalanság, ingerlékenység is előfordulhat. A szürke, fényszegény időjárás sokaknál idézhet elő tompaságot, fáradékonyságot, dekoncentráltságot, alacsony lesz a hő- és komfortérzetünk is. Nagy lesz a megfázásveszély, ezért ajánlott a meleg, réteges öltözet. Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Névnap: Gergő, Hortenzia

Híres születésnapos

Ma ünnepli 78. születésnapját Danny DeVito amerikai színész. Nagyon boldog szülinapot kívánunk neki!

A feltűnően mélynövésű fiút még a katolikus iskolában is folyton piszkálták osztálytársai. DeVito ezen úgy segített, hogy az osztály bohócává lépett elő. Paródiáinak célpontjai általában a nővérek és a papok voltak. Felvételizett az Amerikai Drámai Művészetek Akadémiájára, és elhatározta, hogy a színészi pályát választja élethivatásául. A színiiskolában egyik csoporttársnőjével, Rhea Perlmannal egymásba szerettek és összeházasodtak. Első filmszerepét 1970-ben kapta a Dreams of Glass című moziban, de a fogadtatás meglehetősen vegyes volt, és Danny DeVito – főként ennek hatására – még sokáig ingadozott a színpad és a nagyvászon lehetőségei között. DeVito végül a Taxi című sitcom szereplőjeként vált országosan ismert sztárrá. DeVito-nak a mozik erkölcsi és anyagi sikert egyaránt hoztak – főként, hogy A rózsák háborúját rendezőként is jegyezte. Többek között játszott a Smaragd románca (1984), a Nílus gyöngye (1985), a Borzasztó emberek (1986), a Dobjuk ki Anyut a vonatból! (1987), a Batman visszatér (1992), a Nicsak, ki beszél most! (1993), a Junior (1994), a Támad a Mars! (1996) című filmekben. 1997-ben a Herkules című Disney-rajzfilm egyik szereplőjének kölcsönözte szinkronhangját, majd 1998-ban Francis Ford Coppola filmjében, Az esőcsinálóban vállalta el egy kétbalkezes ügyvéd szerepét. 2001-es Négybalkéz – amelyet Martin Lawrence partnereként készített, és ami arcpirító bukásnak bizonyult, Az arany markában, amelyet a színészveterán Gene Hackman oldalán készített – tovább gyakorolva a simlis gazember szerepkört -, majd a szintén kevés sikert hozó Dögölj meg, Smaci! (2002) következett Edward Nortonnal és Robin Williamsszel. Ezután a Nagy hal (2003), a Csak lazán (2005) című filmek kisebb szerepeiben tűnt fel, majd a Kiskarácsony mindenáron (2006) című vígjátékot forgatta. 2006-tól 2013-ig a Felhőtlen Philadelphia című sorozatban szerepelt. 2014-ben bemutatásra kerülő filmje a Kinn a vadonban volt. 2016-ban szerepelt a Wiener-dog és A komikus című filmekben, majd 2017-ben az Állati jó kekszek című filmben játszott. 2018-ban láthattuk A Kominsky-módszer című sorozatban és az Apróláb című animációs filmben. 2019-ben a Dumbó című animációs filmben szerepelt és a Jumanji – A következő szint című filmben. 2020-ban szerepelt az Ivan, az egyetlen című animációs filmben. 2021-ben a The Survivor-ban láthattuk, idén pedig a Sniff című thrillerben szerepel.

Forrás: starity.hu

A hét illata: Jo Malone London English Pear & Freesia Cologne Eau de Cologne

Fluted Bottle Edition Cologne 30ml – 21 700Ft

Nagyon kedveljük, amikor ugyanaz az illat többféle formában is jelentkezik, legyen az parfüm amely körbeleng egész nap, vagy egy illatgyertya/szobaillatosító, amely az otthonunkat illatosítja be, de akár fürdőtermék formájában is elérhető. Próbáljátok ki, ha még nem tettétek meg bármelyik változatát, vagy akár mindet!

Az örök kedvencünk most új külsőben jelenik meg. A Jo Malone London legkedveltebb illata a zamatos English Pear & Freesia, melyben a gyümölcsöskert frissessége a gyönyörű, világos frézia csokorba burkolózik. Ezt finomítják tovább a borostyán, pacsuli és fás illatjegyek. Fejjegyében a vilmoskörte, szívjegyében a frézia áll, alapját pedig a pacsuli adja. Fedezzétek fel az illat sokszínű arcát, próbáljátok ki cologne, gyertya, diffúzor, vagy fürdőtermék formájában is!

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.