Kávé mellé

Szép hétfő reggelt kívánunk! Nektek melyik a kedvenc reggeli italotok? A kávét kedvelitek vagy inkább tea fogyasztók vagytok? Ami biztosan kiderül egy hazai kutatásból, hogy a magyarok nagyon szeretik az espressot, nézd meg lentebb! Csodás új hetet!

Időjárás

Az Időkép előrejelzése szerint délen, valamint a Dunántúl déli és középső felén többfelé várható eső, kezdetben délnyugaton havas eső, hó is hullhat. Északon, északkeleten inkább csak fátyolfelhők lesznek felettünk, itt elvékonyodhat a felhőzet, időnként kisüthet a nap. Sokfelé szeles időben lesz részünk. Napközben 3-13 fokot mérhetünk. Nyugaton mérhetjük az alacsonyabb, keleten a magasabb maximumokat.

🆘 Ma is kettősfronti hatás várható, fejfájás, migrén, keringési- és vérnyomáspanaszok jelentkezhetnek. Tompaság, bágyadtság, lehangoltság, dekoncentráltság és alvászavarok előfordulhatnak. Élénk, néhol erős lesz a szél, ezeken a tájakon fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság jelentkezhet. Romlik hő- és komfortérzetünk. Nagy lesz a megfázásveszély, ezért öltözzünk melegen, rétegesen, figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Névnap: Rajmund, Zelma

Híres születésnapos

Ma ünnepli 42. születésnapját Julia Jones amerikai színésznő. Nagyon boldog szülinapot kívánunk neki!

Julia először 2003-ban állt kamera elé. Ekkor kapta meg Gigi szerepét a The Look sötét komédiában, amelyet a Tribeca Film Festivalon mutattak be. Ezt követte Sammie szerepe a Black Cloud című filmben. A szerep megformálásáért a FAITA díjkiosztón megkapta a legjobb színésznőnek kijáró díjat. 2007-ben Gina szerepét alakította a The Reckoning rövid filmben. 2008-ban több filmben is szerepelt, többek között a Quentin Tarantino nevével fémjelzett Hell Ride – Pokoljárásban, amely nagy áttörést jelentett számára. További filmjei: Three Priest és California indian. Szintén 2008-ban figyelemreméltó televíziós szerepet kapott, a Vészhelyzetben játszotta Dr. Kaya Montoyát 4 epizódon keresztül. Következő projektje 2010-ben a Jonah Hex volt, ahol Josh Brolinnal, Megan Foxszal és John Malkovichcsal játszott együtt. A későbbiekben megkapta Leah Clearwater, a quileute falka egyetlen, magányos női tagjának szerepét az Alkonyat: Napfogyatkozásban. Remek lehetőség volt ez Julia számára, a film által egyre többen ismerték meg. A további két rész erejéig ismét belebújt Leah bőrébe. A Winter in the Bloodban, amely James Welch regénye alapján készült, twilightbeli kollégájával, Chaske Spencerrel játszik együtt. Továbbá a Missed Connections és az Alkonyat: Hajnalhasadás második részében volt látható 2012-ben. 2013-ban a rajongók a The Thanksgiving House című tévéfilmben láthatták, Victoria szerepében. 2015-ben jelent meg Tao of Surfing című filmje. 2017-ben a Középiskolás szerető, valamint a Windriver- Gyilkos nyomon című filmekben szerepelt. 2019-ben a Dermesztő hajsza című akcióthrillerben láthattuk.

Forrás: starity.hu

Megdönthetetlen az espresso népszerűsége itthon

A magyarok fele napi két kávét iszik, egyharmaduk pedig ennél is jobban kedveli a forró italt: három vagy több kávét fogyasztanak el, a legnépszerűbb pedig az espresso.

Az OMV friss országos kutatásából tudjuk meg, amelyet több mint hatezren töltöttek ki, hogy a legnépszerűbb kávétípusnak a korábbi évekhez hasonlóan idén is az espresso bizonyult: a kitöltők 56%-a jellemzően ezt az italt választja, ezt követi a cappuccino (34%) és a hosszú kávé (19%) . A többség (46%) tejjel issza a kávét, 19% feketén, 18% tejszínnel, legkevesebben pedig növényi itallal (7%). A válaszadók fele cukorral édesít: ez egyedül a 65 év feletti korosztályra nem jellemző, akiknek csak 17 százaléka ízesíti ilyen formában a kávét. A válaszadók harmada cukor nélkül fogyasztja (29%), de népszerű választás még az édesítőszer is (23%).

Vásárláskor a magyarok jellemzően a megszokott, kedvenc kávéjukat kérik, emellett harmaduk szeret új ízeket kipróbálni. Az arabica pedig egyértelmű favorit: ez a kávé választásakor a legfontosabb szempont. Az eredmények alapján a kávézás terén is egyre jelentősebb tényező a fenntarthatóság, amelynek egy fontos lépése, ha olyan kávékat keresünk, amelynek termelői a Fair Trade vagy a még ritkább Direct Trade minősítéssel rendelkeznek. Ez utóbbi érvényes a töltőállomásokon januártól elérhető El Salvador kávékra is, amelyek a termelőtől egyenesen a pörkölőbe érkeznek, közvetítők nélkül.

Az El Salvador Single Origin gondosan válogatott, 100% Arabica kávészemekkel hozza el a névadó terület egyedi ízvilágát. A kávébabok az El Bálsamo hegységben fekvő területről származnak, amely a nagyon ízletes, testes kávétermésről ismert.

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.