Kávé mellé

60 éve az afrikai egységszervezet eldöntötte Addis Abbebában, hogy ezen a napon ünneplik meg Afrikát, így ma van Afrika napja. A szervezet célja az afrikai népek egységének és szolidaritásának elősegítése a gazdasági, politikai és más területeken folytatott együttműködésük fejlesztése. Heti illatajánlónkban egy friss, intenzív és egyben érzéki férfiillatot mutatunk, nézzétek meg lent! Sok csodát kívánunk a mai napra (is)!

Időjárás

Az Időkép előrejelzése szerint a napos-gomolyfelhős idő mellett inkább csak helyenként keleten, illetve estefelé az Északi-középhegységben fordulhatnak elő záporok, kis eséllyel zivatarok. Az északias szél többfelé megélénkül. Hajnalban 9-15, délután 23-28 fokot mérhetünk.

🆘 Ma nem várható fronthatás, de a fokozottan érzékenyek körében enyhe migrén, koncentrálási problémák jelentkezhetnek. A magasabb páratartalom miatt egyeseknél nehézlégzés is előfordulhat, különösen az idősek és szívbetegek számára lehet megterhelő ez az időszak. Országszerte sok lesz azonban a napsütés, ami jó hatással lesz a hangulatra, közérzetre. Töltsünk minél több időt a szabadban! Az UV-sugárzás 11 és 16 óra között azonban ismét országszerte elérheti a nagyon erős fokozatot, ezért gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről! Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Névnap: Orbán

Híres születésnapos

Boldog 60. születésnapot kívánunk Mike Myers kanadai színésznek! Mike 8 évesen már reklámszerepeket kapott. Középiskolai tanulmányai elvégzése után a színház felé fordul. Az 1959-ben megnyílt The Second City nevezetű színházban kezdett el dolgozni 1982-től. 1985-ben Angliába költözött, ahol egy gyermekeknek szóló reggeli műsor munkálataiban vett részt. 1986-ban ismét visszaköltözött Kanadába, ahol először Torontóban kezdett dolgozni, majd később Chicagóba szólítja a kötelessége. A televíziós karrierje 1988-ban indult el a Saturday Night Live című műsorral, amelynek hat évadjában szerepelt. 1992-ben a főszerepet kapta meg a Wayne világa című alkotásban, melynek a következő évben folytatása is született. Időközben az Elbaltázott nászéjszakát is leforgatta Nancy Travis színésznővel. Némi szünet után 1997-ben tér vissza, méghozzá Austin Powers első szerepében. A vígjáték sikeres lett, hisz trilógiává nötte ki magát. 1999-ben elkészült a második része, majd 2002-ben a harmadik része Beyoncé főszereplésével.

Szinkronszínészként is bizonyított, hisz Shrek hangját Mike kölcsönözte, illetve a hatalmas ogrét is róla mintázták. 2009-ben feltűnik a Tarantino rendezésű Becstelen brigantyk című nagysikerű alkotásban, olyan színészek mellett, mint Brad Pitt vagy Christoph Waltz. 2012-ben az Oscar Etiquette című rövidfilmben láthattuk. 2018-ban játszott a Bohém rapszódia című zenés filmben és a Végállomás című thrillerben. A pentavirátus című minisorozatban 2022-ben szerepelt, ugyanebben az évben az Amszterdam című történelmi drámában is láthattuk.

Forrás: starity.hu

A hét illata: Friss és érzéki illat férfiaknak, amely a kaland intenzitását ünnepli

A Prada Luna Rossa Ocean Eau de Parfum a Prada új intenzív illata férfiaknak. A Luna Rossa Ocean univerzumának legújabb tagjaként az új illat a technológia által kibővített lehetőségeket testesíti meg, és arra a meggyőződésre épül, hogy a technológiával – mintegy Önmagunk kiterjesztésével – átléphetünk saját határainkon, képzeletünk meghaladhatja a lehetőségeink korlátait és új távlatokat nyithatunk magunk előtt.

Prada Luna Rossa Ocean Eau de Parfum illat a tapasztalt kalandor bátorságát testesíti meg, aki készen áll arra, hogy a csúcstechnológia segítségét igénybe véve kibővítse a képességeit és olyan utazásra induljon, melynek során a saját határait is átlépi.

Az intenzív és érzéki Prada Luna Rossa Ocean EDP egyedisége abban a lélegzetelállító pillanatban rejlik, amikor a férfi a saját erejével szembesül.

Az illat üvegcséje az óceán kék mélységeibe merül, miközben megidézi a Luna Rossa Ocean Eau de Toilette ikonikus jegyeit. Az extrém vitorlás hajók csúcstechnológiája és karcsú, dinamikus szépsége által ihletett elemek energiája a felhasznált anyagokban és a formatervben is megnyilvánul, egyszerre sugározva erőt és nyugodtságot. Az intenzív mágneses kék színű lakkozott üveg, a benne rejlő erőt és kifinomultságot sugallja, illetve az Eau de Parfum új, kibővített intenzitású mélységére, a tengerfenék lenyűgöző világára, a víz felszínén megcsillanó fény játékára és az óceán titokzatos érzékiségére utal. A férfias, kifinomult és modern üvegen megjelenik a Prada ikonikus piros vonala. Az elegáns, éjfekete kupakot egy vörös pont díszíti, amely a luna rossa, a vörös hold szimbóluma.

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.