Kávé mellé

A televíziózás világnapja van ma, amelyet 27 éve tartanak a televíziózás jelentőségének átértelmezése céljából és a műsorszolgáltatók munkásságának megünneplésére. Az ékszerek feldobják a hangulatunkat és a megjelenésünket, ezért is szeretjük őket. Egy új kollekciót mutatunk, amely a női létet ünnepli, lepjétek meg magatokat! Csodás keddet kívánunk!

Időjárás

Az Időkép előrejelzése szerintreggelre északon, északkeleten pára, köd, alacsonyszintű rétegfelhőzet alakul ki, ami helyenként tartósan megmaradhat. Napközben túlnyomóan felhős, borongós idő várható, csak néhol bújhat elő a nap. Az ország déli felén sokfelé várható eső, amiből délnyugaton kiadós mennyiség hullhat le. Többnyire gyenge, mérsékelt lesz az északnyugati szél. Hajnalban -1, +7, napközben 7-12 fokot mérhetünk.

🆘 Ma markáns front nem lesz felettünk, de meleg- és hidegfronti panaszok is előfordulhatnak az érzékenyeknél. A felhős, fényszegény időjárás hatásásra sokaknál jelentkezhet fáradékonyság, bágyadtság, tompaság, dekoncentráltság. Felerősödhetnek az ízületi fájdalmak, különösen a tartósan hideg, nyirkos tájakon, ahol akár egész nap fennállhatnak. Emellett emésztési- és gyulladásos problémák is előfordulhatnak. Öltözzünk melegen, rétegesen! Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket, és ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem!

Névnap: Olivér

Híres születésnapos

Boldog 60. születésnapot kívánunk Nicollette Sheridan brit származású színésznőnek! Nicollette 1984-ben debütált a Paper Dolls című rövid, de annál sikeresebb életet megélt sorozatban. Igazi áttörést csak később 1986-ban ért el, amikor csatlakozott a Knots Landing csapatához, hogy eljátssza Paige Matheson szerepét. Először csak visszatérő szereplőként jelent meg, de karaktere olyan népszerűséget ért el a nézők körében, hogy a 10. évadtól (1988-1989) főszereplővé lépett elő. Ezért a szerepéért két díjat is bezsebelhetett. 1993-ban a sorozat végeztével tévéfilmekben kapott szerepeket. A Will & Grace című amerikai sitcom főhősnőjének, Grace Adler karakterének eljátszására először Nicollette Sheridan-t kérték fel, de ő nem vállalta. Bár később vendégszerepelt a sorozatban. 1993 után szinte alig kapott jó szerepeket, és a média sem foglalkozott vele, amíg 2004-ben meg nem kapta a szexi, elvált Edie Britt szerepét az ABC azóta világhírű sorozatában a Született feleségekben. A producerek és az alkotó Marc Cherry Edie Britt karakterét csak az első évadban szerette volna életre kelteni, de a sorozatban való népszerűsége miatt úgy döntöttek, hogy ő marad az ötödik feleség. Ezért a szerepéért 2005-ben Golden Globe-díjra jelölték, mint a legjobb női mellékszereplőt vígjáték kategóriában. 2018-19 között a Dinasztiák című sorozatban szerepelt.

Forrás: starity.hu

Ékszerek a női energiák jegyében!

A Prieston ékszermárka új Timeless Blossoming fantázianevű kollekciója a női létet ünnepli és segít visszatalálni a feminin energiákhoz, hogy viselői az idők végezetéig virágba borulhassanak.

A huszonkét darabból álló kollekció fülbevalókból, nyakláncokból, karkötőkből és gyűrűkből épül fel, amelyek 14 karátos sárga, illetve rózsaaranyból készülnek. Utóbbiakat fekete, míg a sárga arany ékszereket fehér gyémántok díszítik, aprólékosan, finoman megmunkálva, hogy valóban ragyogó kiegészítői lehessenek a megjelenésünknek. A kollekció darabjai letisztult kifinomultságot tükröznek, nem hivalkodnak, éppen ezért, ez az időtlen elegancia ruhatárunkba is kényelmesen beilleszthető, amely tervezési szempont is volt. A kollekció különlegesebb alkalmakra is ideális választás, akár a minimalista verzió mellett döntünk, akár halmozzuk az egymáshoz jól illő darabokat.

A japán cseresznyevirág motívum a kollekció minden egyes darabján visszaköszön, amely szimbólum a nőiességre és a női energiákra reflektál. A modern, 21. századi nő egyre több szerepben kell helyt álljon, akár a hagyományosan vett férfi szerepekben is, mely nem mindig szándékolt, de ez is a rohanó világunk egyik hozadéka. A virágból, mint jelképből áradó harmónia segít emlékeztetni a nőket arra, hogy minden nap megéljék a női mivoltukat, még akkor is, ha ez a rájuk nehezedő szerepek sokaságában időnként háttérbe szorul.

Nagy Noémi, a márka alapítója arra szeretné ösztönözni a nőket, hogy igenis lepjék meg magukat, akár különösebb indok nélkül is, mert egy ékszer önmagunk szeretetéről is szólhat. A mai nő identitását már nem csupán a párkapcsolata határozza meg. A tervező számára fontos a társadalmi szerepvállalás is, ezért külön hangsúlyt fektetett arra, hogy ékszerei Magyarországon, egyfajta manufaktúra technológiával készüljenek, és minden egyes darab egy-egy hazai szakember kiváló keze munkáját dicsérje.

“Az arany és gyémánt ékszerek befektetésnek sem elhanyagolhatóak: történjék a világban bármi, az értékük állandó marad, sőt, növekszik.” – vallja Noémi. “Itt nem kell magyarázni, hogy mi az érték, mindenki számára érthető és nyilvánvaló, ezért is kedvelem az ékszereket, hiszen ez nekem is fontos szempont, nem szeretem a mellébeszélést.”

A Prieston Timeless Blossoming kollekció elérhető a márka webshopján, időpontfoglalást követően pedig személyesen is megtekinthető és átvehető a márka showroomjában!

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.