Kávé mellé

Elérkeztünk a hét közepéhez. Számos feladatot már letudtunk a héten és még van előttünk néhány. Nekünk már most úgy tűnik, hogy lassan gyarapodik a tennivaló, miközben elillan az idő és nem marad más csak megint a rohanás. De már találtunk rá megoldást: segítséget kérünk egymástól, vagy csak simán kisegítjük egymást, figyelünk a másikra. Működünk együtt, ez ilyen egyszerű. Derűs szerdát mindenkinek!

Időjárás

Az Időkép előrejelzése szerint ragyogóan napos időre van kilátás, felhők alig lesznek az égen, csapadék sehol sem várható. Gyengül az északi szél is. Napközben -3 és +2 fok közötti értékeket mérhetünk.

Figyelem a hideg, sokfelé erősen fagyos reggelek miatt felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi bántalmak. Fejfájás, izom- és hasi görcsök, vérnyomás-ingadozás, alvászavarok is előfordulhatnak, a szelesebb tájakon élők ingerlékenységet, nyugtalanságot, erős fejfájást is tapasztalhatunk. Öltözzünk továbbra is melegen, vastag pulcsi javasolt a téli kabát alá. Napszemüveg legyen kéznél!

Névnap: Ernő

Híres születésnapos

Ma ünnepli 71. születésnapját Kirsten Louise “Kirstie” Alley Emmy-díj-as amerikai színésznő, producer.  Édesanyja háztartásbeli volt, édesapja pedig egy fűrészárú-vállalat tulajdonosa, két testvére van, Colette és Craig. A középiskola után a kansasi állami egyetemre járt, majd Angelesbe költözött, hogy belsőépítészként dolgozzon, ám a színészet jobban vonzotta. Útkeresését egy rettenetes tragédia árnyékolta be, 1981-ben egy részeg sofőr okozta balesetben meghalt az édesanyja, édesapja pedig súlyos sérüléseket szenvedett.

Színész karrierjében az igazi áttörést a Cheers hozta meg, 1991-ben Rebecca Howe alakításáért Golden Globe-díjat is kapott. Legnagyobb sikereit a Nicsak, ki beszél filmekkel érte el, melyben John Travolta volt a partnere, akivel azóta is híresen jó barátságot ápol. 1994-ben Emmy-díjat kapott a David anyja című filmben való alakításáért. Saját csillaga van a Hírességek Sétányán.

Az utóbbi években főként a kilók elleni küzdelmével foglalkozik a sajtó. 2005-ben jelent meg könyve, melyekben saját tapasztalatairól számol be a témában: a How to Lose Your Ass and Regain Your Life hatalmas siker volt megjelenésének évében.  2009-ben ismét felszaladt rá néhány – kb. 30 – kiló, így ismét súlya lett a téma a bulvárlapokban. Személyiedzőt, dietetikust fogadott, majd a közös munka tapasztalatait a 2010-ben létrehozott Organic Liaison programban tették elérhetővé mindenkinek. (Kirstie egyébként 45 kiló súlyfeleslegtől szabadult meg saját módszerével.) Ebben az évben indította el sorozatát is, Nicsak, ki hízott meg? címmel, amely mi másról is szólt volna, mint folyamatos küzdelméről a kilókkal.

Közben 2008-ban betársult Oprah Winfrey-hez, hogy televíziós projekteket fejlesszen, így producerként is számos sikert tudhat magáénak. 2011 februárjában szerepelt az amerikai Dancing With The Stars műsorban, ahol partnerével a második helyen végeztek. Kétszer volt férjnél, kétszer vált el és két gyermeket fogadott örökbe második férjével, akiket a válás után egyedül nevelt fel.

Ha kimozdulnál

Grecsó Krisztián – Grisnik Petra: Vera

Egy kislány a nyolcvanas évek Magyarországán. Figyel, tanul. Tanulja a világot, aminek a megértése bármikor nagy feladat lenne, de ebben az évtizedben különösen is az. Tanulja a többi gyereket, hogy miben olyan, és miben más, mint azok. Tanulja a felnőtteket, akikkel (egyre inkább úgy érzi) nem stimmel valami. És ahogy elmerül a sok kis részletben, szépen lassan világossá válik számára: a körülötte lévők nem mondanak igazat. Nem úgy van semmi, sem a felnőttekkel, sem a fiúkkal, sem a tanárokkal, sem az apjával, az anyjával, a sosem látott nagyszüleivel, mint ahogy gondolta. És mialatt először lesz életében szerelmes, először csalódik másokban, először rúgja szét a biztonságot, amiben addig kisgyerek volt – azalatt arra is először döbben rá életében, hogy akikben a legjobban bízik, azok hazudnak neki…

Hol: Thália Színház

Mikor: január 12-én és 21-én, valamint február 12-én és 22-én 19:30-tól

Jegyvásárlás ITT.