Kávé mellé

Ma ünnepeljük a magyar költészet napját. Ezen kívül ma van az a nap is, amikor ismét egy új illatkompozícióval lepünk meg titeket. Görgess lejjebb, hogy lásd, mit választottunk a hétre!

Időjárás

Az Időkép előrejelzése szerint a Dunántúl fölött lehet több fátyol- és gomolyfelhő, de csapadék itt sem várható. Máshol a napsütés lesz túlsúlyban, kevés lesz a felhő az égen. Az északias szelet még többfelé élénk, északkeleten és nyugaton kezdetben erős lökések kísérhetik. Kora reggel 8 és 13, napközben 20 és 26 fok között alakul a hőmérséklet, melegebb délkeleten lesz.

🆘 Újra melegedés kezdődik, mely legintenzívebben a Dunántúlon élőket fogja érinteni. A melegfrontra érzékenyeknél keringési panaszok, vérnyomás-ingadozás, fáradékonyság jelentkezhet. Sokaknál migrén, fejfájás is kialakulhat, és gyulladásos panaszok is felléphetnek. A szél még többfelé megélénkülhet, ami a szélre érzékenyeknél ingerlékenységot, nyugtalanságot, fejfájást idézhet elő. Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket! Ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem!

Névnap: Leó, Szaniszló

Híres születésnapos

68. születésnaján köszönthük Hernádi Judit színművésznőt.

1978-ban végezte el a Színház- és Filmművészeti Főiskolát, még ugyanebben az évben a Vígszínház tagja lett. 1986-tól 1992-ig szabadfoglalkozású, 1992 és 1994 között a Művész Színház színésze volt. 1994 óta ismét szabadfoglalkozású. Kedvelt szinkronszínésznő, közel 300 filmben hallhattuk egyedi hangját. Számos filmben szerepelt, emellett rendszeresen látható különböző politikai-közéleti kabarékban, paródiaműsorokban (Heti HetesGálvölgyi ShowBajor ShowSzeszélyes évszakok).

17 évesen gyámhatósági engedéllyel ment férjhez, de két évvel később, főiskolás korában már elváltak, ezután élettársi kapcsolatban élt Tarján Pál operaénekessel, akitől a lánya, Tarján Zsófia Rebeka született 1986-ban. Filmes és televíziós munkái mellett könnyűzenei műfajokban is sikeres, ismertebb nagylemezei: Sohase mondd (1982); Fehéren-feketén (1983); Levetett blues (1997); Kernádi (2001); Ráadás (2006)

Díjai:

 • Varsányi Irén-emlékgyűrű (1983)
 • Ajtay Andor-emlékdíj (1983)
 • Jászai Mari-díj (1986)
 • Erzsébet-díj (1992)
 • Déryné-díj (1993)
 • Filmkritikusok Díja (1996)
 • Érdemes művész (1998)
 • Déri János-díj (2002)
 • Radnóti Miklós antirasszista díj (2002)
 • Súgó Csiga díj (2002)
 • A Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztje (2007)
 • Colombina-díj – A legjobb női alakításért (Mindent Éváról) (2016)
 • Psota Irén-díj (2018)

A hét illata – Marc Jacobs – Daisy Wild

Vakmerő. Nőies. Optimista. Az ikonikus Marc Jacobs Daisy szabadba csábító illata a nyíló virágoktól illatozó réten tett szabadszellemű sétát idézi meg. A legújabb Daisy Wild Eau de Parfum egy színpompás vadvirág csokor illatával ölel körbe, arra motiválva, hogy visszataláljunk a természethez fűződő szoros kapcsolatunkhoz és fiatal, szabadszellemű egyéniségünkhöz.

A Daisy Wild Eau de Parfum óda Marc Jacobs százszorszépéhez. Az illatüveget a szabadban szedett vadvirág csokrok által inspirált kupak díszíti, melynek a Marc Jacobs ikonikus fehér százszorszépét harmonikusan kiegészítő rózsaszín és zöld színekben pompázó virágok adnak izgalmas csavart. A Marc Jacobs színvilágát újraálmodó, világoszöld árnyalatú illatot magában rejtő üveg a kupakon illatozó virágok szárait is felfedi, játékosan fokozva a Daisy Wild természetes varázserejét.

Ára: 41.590 Ft (50 ml)

Az illat külső csomagolása gyönyörű zöld színben vibrál. A Daisy védjegye, a fehér százszorszép elegáns keretet alkot a rózsaszín és zöld virágokkal, “túlnőve” a doboz szélén, ezzel is az illat által megtestesített burjánzó vadvilágot megjelenítve.

A Daisy Wild Eau de Parfum friss virágos illatát a presztízs parfümök világában eddig még sosem használt összetevő, a banán virág akkord gyümölcsös jegyei nyitják meg. A természet ellenállhatatlan esszenciáját megragadó új illat függőséget okozó aromáját a kifinomult jázmin és a vetiver magával ragadó fás jegyei alkotják.

Fejjegy: Banán virág akkord
Szívjegy: Jázmin, makadámia akkord
Alapjegy: Szantálfa, vetiver

Megvásárolhatod a Müller és Marionnaud üzletekben, a Douglas webshopban, illetve a lovebrands.hu oldalon.

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.