Napokon át ünnepelték II. Erzsébet királyné trónra lépésének 70. évfordulóját – képek

Ez eddig az egyetlen platinajubileum, amelyet a világ valaha is látott, így nem csoda, hogy négy napon keresztül ünnepelték a britek a trónra lépést.

Paddington mackó volt II. Erzsébet királynő szombat esti platinajubileumi ünnepségének titkos díszvendége, aki az uralkodó mellett egy szórakoztató videóban jelent meg, ezzel a közös teával indították a négynapos ünneplést.

Instagram will load in the frontend.

A Queen nyitotta meg a műsort a We Will Rock You című dallal, Brian May Viktória királynő szobra előtt gitározott, majd Diana Ross, Rod Stewart és mások következtek.  Az este másik ikonikus főszereplője, Elton John a Buckingham-palota falára kivetítve adta elő Your Song című dalát, amely meghatotta a közönséget és a brit királyi családot is.

Instagram will load in the frontend.

Másnap a a Trooping the Color felvonulásával folytatódott a programsorozat,  amit Erzsébet brit királynő Edward brit herceg társaságában a Buckingham-palota erkélyén nézett végig. Az elképesztően látványos felvonulást követően a család többi tagja is kilépett az erkélyre a gyerekekkel együtt, akik szintén élvezték a parádét.

Instagram will load in the frontend.

A több órás katona parádé és felvonulás élén a királyi hintó állomány ékköve az 1762-ben készült, aranyozott, Gold State Coach haladt. A négytonnás jármű ablakára hologramm techinával vetítettek egy képet, amely a koronázása napján készült az akkor 27 éves II. Erzsébetről.

Instagram will load in the frontend.

A hivatalos jubileumi tortát a Buckingham-palotában fogyasztották el a vendégek, a Mark Bennett cukrászda által megalkotott ötszintes finomságot néhány nappal a platina ünnepség kezdete előtt mutattákk be, a csodás alkotás így nézett ki:

Instagram will load in the frontend.

A jubileumi jelzőfényt is ezen a napon gyújtották meg, valamint kivilágították a “Fák fáját” is a Buckingham palota előtt. A királynő jubileumára elkészült mű tervezője elárulta, hogy a grandiózus, 21 méter magas acélszerkezetbe 350 apró fa került, alumínium cserepekbe ültetve, melyeket a jubileum után szétültetnek az országban.

Instagram will load in the frontend.

Az ünnep része volt az istentisztelet is a Szent Pál-székesegyházban, de mivel II. Erzsébetet a windsori kastélyból a londoni Buckingham-palotába való utazás és az órákon át tartó álldogálás nagyon megviselte, nem vett részt ezen a programon.

Instagram will load in the frontend.

A hétvégén természetesen London főpolgármestere is köszöntötte az uralkodót, majd a Palotában adtak egy nagyobb partit. A hatalmas koncert a Victoria Memorial színpadán zajlott, ahol olyan sztárok vettek részt, mint George Ezra, a Queen + Adam Lambert és Sam Ryder. A szombati nap fő eseménye az Epsom Derby volt, majd másnap az egész ország ünnepelt, ugyanis a  Nagy Jubileumi Ebédre az egész Egyesült Királyság területén sor került: a társaságok közösen ettek, ittak és megemlékeztek a királynő 70 éves uralmáról.

Instagram will load in the frontend.

A Platina Parádé egész Londont egy hatalmas ünnepi helyszínné varázsolta, a város megtelt turistával, óriási tömeg méltatta és ünnepelte a brit uralkodót. Vasárnap több órás, csaknem tízezer szereplős pazar karnevállal ért véget a II. Erzsébet trónra lépésének 70. évfordulója alkalmából tartott ünnepség.

Instagram will load in the frontend.
Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.