Ő a legbefolyásosabb nő jelenleg a világon

2021-ben átrendeződött a világ legbefolyásosabb nőinek listája: az élen hosszú idő után nem Angela Merkel áll, helyét idén a milliárdos MacKenzie Scott vette át.

Angela Merkel hosszú idő után lekerült a listáról: a válogatás tizennyolc éves történetében csupán háromszor fordult elő, hogy az első helyen nem ő áll. Ennek most az az oka, hogy a politikus nyugdíjba vonul, és nem ő lesz a német kancellár. Az első helyen 2021-ben MacKenzie Scott szerepel, aki nem mellesleg a harmadik leggazdagabb nő a világon – azért kaphatta meg az elismerő helyezést, mert óriási vagyonából, forradalmi módon, folyamatosan hatalmas összegeket adományoz el. Őt követi Scottot Kamala Harris amerikai alelnök, Christine Lagarde, az Európai Központi Bank elnöke, Mary Barra, a General Motors elnök-vezérigazgatója és Melinda Gates, Bill Gates exfelesége.

A válogatáson az is nagyon szépen látszik, hogy a nők egyre nagyobb számban töltenek be fontos hatalmi pozíciókat: a 100 megválasztott nő közt 40 vezérigazgató, 19 államfő és 1 immunológus szerepel, aki egyébként a Pfizer gyógyszergyártó céggel együtt komoly szerepet vállalt az mRNS covid-vakcina fejlesztésében.

A médiaszereplők közül Oprah Winfrey áll a legjobb helyen, ő az idei listán a 23. lett, ami a Harry herceggel és Meghan Markle-lal készített exkluzív interjújának köszönhető. A világ legbefolyásosabb női közt idén ott van Rihanna, Beyoncé, Reese Witherspoon és Taylor Swift is.

2021-ben a 10 legbefolyásosabb nő a világon:

1. MacKenzie Scott
2. Kamala Harris
3. Christine Lagarde
4. Mary Barra
5. Melinda Gates
6. Abigail Johnson
7. Ana Patricia Botín
8. Ursula von der Leyen
9. Caj Ing-ven
10. Julie Sweet

A teljes lista az amerikai Forbes oldalán nézhető meg.

Nyitókép: barrons.com

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.