A 10 leggyakoribb plasztikai beavatkozás

Vajon milyen céllal fordulhatunk plasztikai sebészhez, milyen beavatkozásokat tud véghezvinni? Egy plasztikai sebész éveken keresztül tanul azért, hogy elsajátítsa a sebészet ezen különleges ágát, először egy általános orvosi diplomát szerez, majd később, sebészeti szakképesítésen vesz részt, és ezután az arra épülő plasztikai sebészeti képzésben részesül. Ez jó esetben, nagyjából 15 évet vesz igénybe. A páciensek azonban ennél lényeges kevesebb idő alatt döntenek egy-egy beavatkozásról.

A plasztikai sebészek segítenek a test és a lélek helyreállításban. Jóérzésű ember természetesen nem tud azonosulni egy agyonplasztikázott hollywoodi sztárral, de valahol mégis ott él a fejünkben ez a kép, és a plasztika szót meghallva már erre asszociálunk automatikusan. Pedig a műtétek elvégzésével sok esetben a páciens életminőségét is javítják. Az ágazat fő célja a forma és a funkció harmóniájának megteremtése, a test arányainak tökéletesítése, helyreállítása.

Milyen beavatkozásokat foglal magába a plasztikai sebészet?

Minden olyan beavatkozás sebészeti beavatkozásnak mondható, ahol invazív az eljárás. Leegyszerűsítve, minden, ami műtéti úton történik. A plasztikai sebészet magába foglalja nem csak az esztétikai beavatkozásokat, de a rekonstrukciós műtéteket is. A test bármely tájékán, bármelyik testrészt képesek rekonstruálni, kivéve a központi idegrendszert.

A 10 leggyakoribb plasztikai beavatkozás

A Plasztika Esztétika, független döntéstámogató portál szerinte ezek a leggyakoribb beavatkozások:

  Zsírleszívás

  Mellnagyobbítás

  Szemhéj plasztika

  Hasplasztika

  Mellkisebbítés

  Orrplasztika

  Arcplasztika

  Mellfelvarrás

  Homlok emelés

  Intim plasztika

Csak esztétikai céllal mehetünk plasztikai sebészhez?

Egy plasztikai sebész, általános sebészeti és orvosi szakképzésben részesül, amibe például beletartozik az érsebészet, anyajegy eltávolítás, különböző égési sérülések kezelése. Vagyis egészségügyi céllal is felkereshető plasztikai sebészet. Számtalan olyan esettel találkozhat egy plasztikai sebész, amikor nem az esztétikai “szépítés” a fő cél, hanem a funkcionális helyreállítás. Ilyen például egy összenőtt ujj vagy egy ajakhasadék bezárás.

Mikor érdemes felkeresni plasztikai sebészt?

Elsősorban akkor érdemes hozzájuk fordulni, ha valamilyen külső tulajdonsággal nem vagyunk elégedettek, funkcionális vagy esztétikai gondba ütközünk. Egy plasztikai sebész segít felmérni az adott problémát, és a megfelelő esztétikai kezelést vagy sebészeti eljárást fogja javasolni. Esztétikai probléma lehet például az aszimmetrikus mellforma vagy egy vékonyabb száj, funkcionális pedig egy szülés utáni intim plasztika.

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.