Kávé mellé

Ma ünnepeljük az ápolónők és ápolók nemzetközi világnapját. Ők azok, akikre a pandémia előtt, alatt és most is számíthatunk, akik mindig ott lesznek mellettünk. Fejezzük szeretetünket és tiszteletünket feléjük ezen a jeles napon is! Mint minden csütörtökön, ma is jöttünk egy finom illatot ajánlóval, amivel talán könnyebb átvészelni a fennmaradó munkanapokat a hétből. Csodás csütörtököt!

Időjárás

Az Időkép előrejelzése szerint nyári melegre, sok napsütésre számíthatunk, de az időnként megjelenő felhőkből a Dunántúl északi felén és a főváros térségében a délutáni órákban elszórtan egy-egy futó zápor, esetleg gyenge zivatar kialakulhat. Sokfelé élénk, helyenként erős lesz a nyugati-délnyugati szél, mely délután északnyugaton északnyugatira fordul. Hajnalban 9-16, délután 28-33 fokot mérhetünk..

🆘 Ma estig nem lesz időjárási front térségünkben, de a tovább fokozódó meleg hatására a melegfrontra fokozottan érzékenyek körében migrén, keringési panaszok, vérnyomás-ingadozás, alvászavarok, dekoncentráltság, tompaság előfordulhat. Csökkenhet a fizikai és szellemi munkavégző-képesség. A napos idő viszont jó hatással lesz közérzetünkre, de néhol egy-egy futó zápor, gyenge zivatar kialakulhat, melyek környezetében felerősödhetnek az asztmások panaszai, így ők ebben az időszakban lehetőleg tartózkodjanak zárt térben.

Csütörtök este egy hidegfront közelíti meg térségünket. Fogyasszunk legalább napi 2-3 liter alkohol- és szénsavmentes folyadékot! 11 és 15 óra között az UV-sugárzás országszerte erős lesz, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről!

Névnap: Pongrác

Híres születésnapos

Mai születésnaposunk Jason Biggs, aki a ma ünnepli 44. szülinapját, Isten éltesse! Öt évesen kezdett el színészkedni, kisebb reklámfilmekben szerepelt. Televíziós debütálására 1991-ben került sor a FOX rövid életű sorozatában, a Drexell’s Classben. Tizenkét évesen a The Fotis Sevastakis Storyban kapott szerepet, de ez jogi okokból sosem került képernyőre. Ugyanebben az évben szerepelt először a Broadway-en a Conversations with My Father című darabban. Az As the World Turns szappanoperában nyújtott alakításáért Emmy-díjra jelölték Legjobb fiatal színész kategóriában.

A New York-i egyetemen töltött éve után tért vissza a színészethez, újrakezdésére az 1997-es Camp Storiesban került sor. Ezt követően kapta meg az Amerikai pite című filmben Jim Levenstein szerepét. A film nemzetközi siker lett, három folytatást és négy spin-offot is kapott. Ez hozta meg számára az áttörést, több filmszerepet köszönhet neki. A Broadwayen is többször felbukkant, 2002-ben a The Graduate-ben. 2003-ban megkapta Jerry Falk szerepét a Woody Allen rendezte vígjátékban, a Csak az a szex-ben. 2004-től 2005-ig pedig a Modern Orthodoxban szerepelt a new yorki Dodger Stages színpadon.

Az irodalmi életbe 2010-ben tört be, amikor közreműködött a Scratch-and-Sniff című vers megírásában olyan írókkal együtt, mint Joyce Carol Oates, Tom Perrotta, Robert Pinsky, Gerald Stern és J. Robert Lennon. 2012-ben az Oy! Only Six? Why Not More: Six-Word Memoirs on Jewish Life című antalógia megírásában vett részt annak ellenére, hogy ő maga nem zsidó. Ez segítette hozzá egy szerephez a Netflix Orange Is The New Black sorozatában, ahol Larry Bloomot alakította két évadon keresztül.

Jim Levenstein bőrébe az Amerikai pite: A találkozó keretein belül bújt újra 2012-ben. Ezt követően a Nickelodeon rajzfilmsorozatában, a Tini nindzsa teknőcök-ben ő keltette életre Leonardót. 2015-ben a Broadwayen a The Heidi Chroniclesben szerepelt. 2016 és 2018 között filmes mellékszerepeket kapott, 2019-ben a Jay és Néma Bob Rebootjában láthattuk. 2020-ban az Outmatched című sorozatban alakította a főszereplőt, az első évad utolsó epizódja március 26-án került adásba.

2008-ban vette feleségül Jenny Mollen színésznőt, akivel a My Best Friend’s Girlben szerepeltek együtt. Két fiuk született: Sid és Lazlo.

Forrás: starity.hu

A hét illata: Mugler – Angel Nova

Ára: 29.480 Ft (Edt 50 ml) notino.hu (exkluzív)

Az álmok új ragyogást és frissességet kapnak a Mugler univerzum legújabb csillagával. Az inspiráló virágos-gyümölcsös-citrusos Eau de Toilette a modern hősnő illata, aki álmait valósággá, a valóságot álommá alakítja. Fedd fel szupernőiességedet a szikrázó Licsi és Bergamott akkorddal, a légies és krémes Rózsa és Magnólia esszenciával, amelyeket az érzéki Pézsma és Cédrusfa összhangja tesz teljessé.

Merj álmodni!