A nyár kedvenc hatóanyaga: A C-vitamin 

Lassan itt a nyár, így itt az ideje bőrápolási rutinunk újragondolásának, aktualizálásának! Természetes, hogy a téli hónapok sztárjai a gazdag hidratálókrémek és a tápláló szérumok, de a melegebb időszak beköszöntével érdemes könnyedebb, bőrünk felfrissítésére, megújítására és ragyogásának fokozására, illetve annak a napsugaraktól való megóvására koncentráló termékekre váltanunk.

Az AVON szépségszakértőjének, Károlyfi Editnek egyik kedvenc hatóanyaga erre az időszakra a C-vitamin, el is árulta nekünk miért rajong érte annyira. A hosszú, hűvös téli hónapok gyakran megviselik arcunkat, bőrünk száraz, fakó és szürke lehet, hiszen a hideg idő, az erős szél és a fűtésszezonra jellemző száraz levegő legyengítheti védekezőképességét. Ilyenkor van a legnagyobb szüksége a regenerálásra, visszatáplálásra, vitaminokra és antioxidánsokra. Mindezekre tökéletes lehet a C-vitamin!

A C-vitamin napjaink egyik kedvenc kozmetikai összetevője, hiszen a szervezetünkre gyakorolt jótékony hatásain túl, bőrünkön alkalmazva is látványos eredményeket érhetünk el vele. Kiváló antioxidánsként fokozza bőrünk ragyogását, enyhíti a bőrpírt, elhalványítja a pigmentfoltokat és a pattanások után megmaradt hegeket. Serkenti szervezetünk kollagéntermelését és megvédi bőrünket a szabadgyökökkel szemben, így akadályozva meg idő előtti öregedését. Ezen felül segít erősíteni bőrünk természetes védekezőképességét, mitöbb, fényvédőnk hatékonyságát is növeli, amely különösen fontos a melegebb hónapok során, amikor az erős UV sugárzás fokozottan károsíthatja szöveteinket. Érdemes tehát étkezésünk mellett, bőrápolási rutinunk szerves részévé is tenni ezt a sokoldalú hatóanyagot, hogy kívül és belül is kihasználhassuk erejét.