Bőr-másnaposság: mely italok ártanak leginkább a szépségünknek?

Bőr-másnaposság: mely italok ártanak leginkább a szépségünknek?

A stockholmi FOREO Intézet megvizsgálta az alkohol bőrre gyakorolt ​​hatásait, és úgy találta, hogy tequila van legrosszabb hatással a bőrünkre, majd ezt követi a vodka, a sör és a bor.

Összességében minden alkoholos ital káros a bőrünknek, hiszen kiszárítja és láthatóbbá teszi a pórusokat, illetve hozzájárul a bőr öregedéséhez – mégis van olyan ital, ami rosszabb, mint a másik. Az újévi partik kedvenc hangulatfokozói a tequila, a bor, a sör és a vodka, és persze mindenki kedvence, a pezsgő, egyben az arcbőrünk legkevésbé szeretett barátai is.

Bőr-másnaposság: mely italok ártanak leginkább a szépségünknek?

A legkárosabb alkoholok a bőrünknek, sorrendben: 

  • tequila,
  • vodka,
  • sör,
  • fehér bor,
  • vörös bor.

Kutatások vizsgálták azt is, hogy melyik alkohol mit tesz a bőrünkkel. A sör miatt puffadtabb lesz az arcunk, a vörösbor bőrirritációt, a fehérbor bőrpírt okozhat. A tequila és a vodka nagy mennyiségű fogyasztása pedig aknés bőrt eredményezhet.

Ebben az időszakban egymást követik azok az alkalmak, amikor ‘csak néhány korty’ alkoholt iszunk, ami végezetül összeadódik és negatív hatással lesz a bőrünkre. A FOREO ezért azt javasolja, hogy ilyenkor se hanyagoljuk el a bőrápolást és a megfelelő arctisztítást, amellyel elkerülhetjük a bőr-másnaposságot!

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.