Feszesebb, megemelt vonások látványosan, műtét nélkül

Eljátszottál már a gondolattal reggelente a tükör előtt, hogy az évek során picit megváltozott vonásaid, megereszkedett bőröd visszahelyezd a megfelelő helyre? Ám, amikor ujjaiddal nem segíted a bőr feszességét, akkor hirtelen megszűnik a varázs? Nos, örömmel jelentem van olyan megoldás erre a problémára, ami nem jár műtéttel és arra sincs szükség, hogy szépségtapaszokkal meghúzva tartsuk arcbőrünket egész nap megfelelően feszesen. 

Az egyik legújabb és legkedveltebb orvosesztétikai szépítészeti beavatkozást pont erre a problémára alkalmazzák. A „Feather Lift” APTOS szálbehúzás, vagy a COG szálak alkalmazása az arcfelvarrás alternatív megoldása, amely egyre népszerűbb szikementes módszer a szépülésre. 

Hogyan működik?

A korral járó arcmegereszkedés előbb vagy utóbb, de mindenkit utolér. Legelőször a szem körül jelentkezik, mert itt a leglazább a kötőszövet. Utána szép lassan eltűnik a fiatalos orcácskánk és lefelé, középfelé megereszkedik az arcunk. De ezzel nincs semmi baj, hiszen van rá tartós és fájdalommentes megoldás. Az APTOS beavatkozás során speciális szálakkal megemeljük az arc szerkezetét anélkül, hogy az arc eredeti tulajdonságait megváltoztatnánk. 

A cél nem csak a megereszkedett bőr felemelése, hanem egy olyan regenerációs folyamat elindítása, amely az arcunk saját kollagénjének megújulását jelenti és igy fiatalítja a bőrt. Az APTOS szálbeillesztés folyamatosan és fokozatosan megújítja az arcszövetet, vagyis ameddig a szálak a helyükön vannak, addig az arc szövete folyamatosan aktiválódik. A test normális biológiai funkciója az, hogy folyamatosan megújul, ha bármilyen idegen tárgyat érzékel a bőrben. Szerencsére, mivel szálbehúzás során a bőr alá helyezett szálak nagyon vékonyak, igy az semmi kellemetlenséget nem okoznak. A szálakat egyáltalán nem lehet érezni, amint a bőr meggyógyult körülöttük.

Hogyan zajlik a kezelés? 

Természetesen előzetesen egyeztetünk arról mindenkivel, kinek, milyen kezelés a legideálisabb, milyen eredményt szeretne. Miután a lehetőségeket körbejártuk, alaposan átbeszéljük az kezelési folyamatot. A szálbehúzást helyi érzéstelenítésben végezzük, az eljárás során egyáltalán nem maradnak hegek az arcon. Ez egy teljesen ambuláns beavatkozás, amely minimális felépülési időt igényel. A klinikáról máris frissebb, feszesebb vonásokkal távozhatunk.

Miben másak az APTOS szálak? 

Az APTOS szálak mind nem felszívódó (polipropilén), mind felszívódó (poli-L-tejsav+ kaprolakton) anyagból készülnek. Ezeket az anyagokat több mint 50 éve használják a sebészetben, nem okoznak allergiát. Könnyűek, biztonságosak, a legjobb eredményt biztosítják.

Milyen eredményre számíthatunk?

A kezdeti eredmények azonnal láthatóak. Bizony, már rögtön a kezelés után észlelhetjük magunkon a változás vágyott jeleit. Még jobb hír, hogy az eredmények tovább javulnak, mivel a legerősebb kollagén és elasztin képződést serkentik. A szálak emelő hatása 18-24 hónapig tart, ez egyénenként eltérő lehet.

Milyen korosztálynak ajánlom? 

Az APTOS szálbehúzás ideális azok számára, akiknél az öregedés jelei még minimálisak, de már azért zavarja őket, amit a tükörben látnak. Általában 35-55 év közötti nőknek és férfiaknak ajánlom, de tapasztalatom szerink idősebb korban is eredményes és kiváló kezelés. 

Ne feledjük: „40 év után senki sem fiatal, de ellenállhatatlan élete végéig maradhat!”

Coco Chanel

Avatar photo
Dr. Petrohai Ágnes

Orvos, esztétikai szakértő

Arra születtem, hogy inspiráljak embereket, ez ad nekem sikerélményt! Empatikus vagyok, talán ezért is lettem orvos. Már az óvodában is fecskendő volt a jelem. 😊 A szike mentes arcfiatalítás igazi alkotás! Vallom, hogy soha nem a kor számít, hanem, hogy mit tudunk kihozni magunkból. Ez ad minden embernek önbizalmat és sikerélményt, amire nagyon nagy szükségünk van a mindennapokban.