Hogyan válasszuk ki a legjobban mutató rúzsárnyalatot?

Egy jól megválasztott rúzs önbizalmat ad, megnyerő kisugárzást biztosít, vonzza a tekinteteket és felkelti környezetünk figyelmét. Ezért is szeretnénk mindannyian magabiztosan sminkelni ajkainkat, azonban legtöbbünket mégis valami visszatart.  Sokan úgy gondoljuk, hogy a rúzsok valahogy mindig csak másoknak állnak jól, nekünk idegen arcunkhoz, sokszor úgy érezzük feszélyez élénk színük, esetleg sárgábbnak tűnnek tőle fogaink.

Ez nem azért van, mert nekünk semmilyen rúzs nem áll jól, egyszerűen csak nem a megfelelő színtónusok között keresgéltünk eddig, nem találtuk még meg a színtípusunkhoz legjobban passzoló árnyalatokat. Az AVON Szépégszakértője elárulta nekünk, milyen házi praktikákkal állapíthatjuk meg könnyen, hogy mely árnyalatok között érdemes keresgélnünk ahhoz, hogy soha többet ne kelljen azon aggódnunk, biztosan jól áll-e rúzsunk.

Sokunk kedvét elveheti az ajakfestéstől az, ha kiválasztott rúzsunk nem áll jól nekünk, rajtunk idegen hatást kelt, esetleg öregíti arcunkat, miközben valaki más ajkán tökéletesen mutat. Ez a probléma nem csupán sminkeléskor, de öltözködésünk, hajfestésünk során is előfordulhat és önértékelési problémákhoz vezethet, ha nem vagyunk tisztában okával. Ha valami nekünk nem áll jól, míg másoknak igen, az csupán azt jelenti, hogy nem vagyunk egyformák. A Johannes Itten svájci festőtől eredő évszakelmélet szerint, bőrünk, szemünk és hajunk színe alapján más-más színtípusba tartozunk, amely alapjaiban határozza meg, milyen árnyalatok mutatnak jól rajtunk, milyen színeket érdemes magunkra öltenünk ahhoz, hogy arcunk üdének, ragyogónak, frissnek hasson és a legcsinosabb formánkat mutathassuk. 

Tavasz, nyár, ősz, tél

Természetes külső adottságaink alapján 4 évszaktípusba – tavasz, nyár, ősz, tél – tartozhatunk, amelyek mentén további 3 színtulajdonságot is vizsgálhatunk – hideg/meleg; sötét/világos; élénk/tört – ahhoz, hogy megkapjuk, a 12 különböző színtípus melyikébe tartozunk. A színtípusunk meghatározása nem egyszerű, képzett színszakértők színkendők segítségével egyéni tanácsadás alkalmával tudják pontosan levezetni hova tartozunk.  Azonban 3 egyszerű kísérlet elvégzésével otthon is megállapíthatjuk, hogy a tél és a nyár típusra jellemző hideg, vagy a tavasz és az ősz típushoz tartozó meleg árnyalatok passzolnak-e jobban megjelenésünkhöz, így nagyobb eséllyel nyúlhatunk a megfelelőbb színekhez rúzsvásárlásaink során.

1. Csukló teszt: Vizsgáljuk meg természetes napfényben csuklónk erezetét. Ha ereink kékes-lilás tónusúak, akkor valószínűleg hideg színtípusba, ha inkább zöldes árnyalatúak, akkor vélhetően meleg színtípusba tartozunk.

2. Fül teszt: A fülünk mögötti kispolcon is vizsgálódhatunk, ha színhőmérsékletünket szeretnénk megállapítani. Kérjünk meg valakit, hogy nézze meg a fülünk mögött bőrünk milyen árnyalatban pompázik. A sárgás bőrszín meleg tónusra, míg a rózsaszínes árnyalt inkább hidegre utal.

3. Fém teszt: Vizsgáljuk meg, hogy smink nélküli arcbőrünkre milyen hatással vannak az ezüstös és az arany színek. Tegyünk egy nagyobb felületű ezüst, majd egy arany tárgyat arcunkhoz és nézzük meg, hogyan változik kisugárzásunk. Ha az ezüsttől ragyogunk, hideg, ha viszont az arany emel a megjelenésünkön, meleg tónusba tartozunk.

Az említett otthoni tesztek elvégzésével nem tudjuk teljes pontossággal megállapítani színtípusunkat, de színhőmérsékletünk meghatározásával is sokkal magabiztosabban mozoghatunk a divat és a sminkek világában. Napjainkban a legtöbb sminkmárka, így az AVON is tudatosan figyel arra, hogy újdonságai színkínálatában minden színtípus megtalálhassa a számára legideálisabb árnyalatokat. Ezért is debütál a márka legújabb Hydramatic Shine ajakrúzsa 15 különböző színben, amely nem csak mindenki számára megfelelő árnyalatokat, de több mint 50% transzformatív, bőrápoló összetevőinek köszönhetően hidratált és telt ajkakat, SPF20 védelmet, intenzíven pigmentált színeket és luxus tükörfényű ragyogást ígér. Ha színtípusunk a meleg hőmérsékletbe hajlik, válogathatunk többek között az Avon Hydramatic Shine ragyogó ajakrúzs Rose Berry, Peach, Burgundy, vagy Marsala árnyalataiból, ha a hideg színtípusba tartozunk, nyúljunk a Rose Quartz, Bright Pink, Fuchisa, vagy Carmine változataihoz.

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.