Kivágott ruhában már meglátszanak az évek? – Dekoltázs, nyak lézer

Testünk egyik fontos tájéka a mellkas, melyről azonban – nőként is – hajlamosak vagyunk megfeledkezni! Pedig takarásával, kiemelésével sokféle érzést, szépséget, erőt vagy sebezhetőséget fejezhetünk ki. Nézzük csak meg az edzőteremben az urakat! A széles kidolgozott mellkas a férfiasság egyik szimbóluma. Kötelező minden edzés alkalmával a mellkasra gyúrni.

Fotó: freepik.com

A hölgyek – szinte a világ minden kultúrájában – ékszerekkel hangsúlyozzák, díszítik fel a mellkasukat, többek között azzal a céllal, hogy odavonzzák a férfiak tekintetét. A szép női mell a nőiesség és az anyaság egyik szimbóluma, de itt a mellkasban található a szív is. “A szív nemcsak egy szerv, hanem egy egész világ” – írja Pio Baroja. A szív a lelkünk otthona, ahol az érzelmek otthonra találnak.

Mit tehetünk, ha mindezt a csodát ráncos, megöregedett, pigmentfoltos bőr fedi?

Hordjunk magasnyakú pulóvert, kössünk sálat a nyakunkba, ahogyan azt a divatdiktátorok ajánlják bizonyos kór felett, vagy mondjunk le az ékszereink viseléséről? Nem, nem, van más megoldás! Ez pedig a lézeres nyak és dekoltázs kezelés. Az egyik legtermészetesebb bőrfiatalító eljárás, hisz a lézer nem más, mint a fény energiája, a „gold standard” a bőr megújításban! 

Mi a CO2 frakcionált lézeres kezelés lényege? 

A megfelelő hullámhosszúságú lézersugár energiája mikroszkópikus oszlopokban jut a bőrbe, ezzel stimulálva az új kollagén rostképződést. A bőrbe juttatott lézeroszlopok között a bőr érintetlen marad, így sokkal gyorsabb a kezelés utáni gyógyulási idő. Az érintetlen bőrszigetecskék felgyorsítják a bőr regenerálódását. 

Az Álomarc Cosmedicában a CO2 lézer csúcstechnológiájával a DeepRenu ELITE Fractional lézerrel dolgozunk. A legmodernebb amerikai gép német csúcstechnológiás, számítógépvezérelt optikával. És igen, ez az a kezelés, amely már egy alkalom után is látványos eredménnyel jár. Hatása nem múlik el, hisz az egész bőr szerkezete megfiatalodik.

Egy kezelés dupla eredmény

Bőrfiatalítás:

• A bőrfiatalító lézerterápiák célja a kollagén stimuláció, amely javítja a bőr feszességét és rugalmasságát.

• A non-ablatív lézerterápiák – ilyen például a frakcionált lézer is – kevésbé invazívak, nem komoly, mély beavatkozások, így kisebb felépülési időt igényelnek. Gyakorlatilag néhány pihenős otthoni nap után ugyanúgy folytatható az élet.

Pigmentfoltok kezelése:

• A lézeres kezelések kiválóan alkalmasak pigmentfoltok, napfoltok vagy egyenlőtlen bőrszín láátványos kezelésére.

• A lézerfény célzottan szétoszlik a pigmentált területeken, így segít csökkenteni vagy eltávolítani az elszíneződéseket. A végeredmény pedig egységesebb, szebb, feszesebb bőrkép.

Meddig tart a komplett nyak-dekoltázs kezelés?

Kb. 15-20 percet vesz igénybe mindösszesen. Ennyi idő alatt a nyak felső részének és a tokának a kezelése is megtörténik. Ezt megelőzi a bőr előkészítése, vagyis az érzéstelenítés, illetve a kezelés után a bőr megnyugtatására is szánunk időt, így összesen 60 percet kell a beavatkozásra szakítani. Mint minden esztétikai kezelés esetén, ebben az esetben is otthoni ápolási tanáccsal és nyugtató ápoló termékkel távoznak a kliensek. 

Meddig tart a regenerálódás? 

A pihenésből mennyi az elég? Viccet félretéve, itt a kezelés után 2-3 napig kicsit duzzadt, vörös lesz az bőr. Amíg ez nem húzódik, tanácsos a szociális tevékenységeinket korlátozni, pihenni, ha megtehetjük. Ezt követően megindul a bőr apró, mikrohámlása. Egy hét elteltével már szemmel látható a javulás, de az új kötőszöveti rostok felépülésével – amely az első hét után kezdődik – a bőrminőség javulása a 2-3. hónapban a leglátványosabb! Bőrünk egyre feszesebb lesz, pórusok és hegek csökkennek, megszűnik a bőrszárazság és egységes lesz a bőrfelszín.

Az eljárás előtt minden esetben fontos alaposan felkészülni, konzultálni egy szakemberrel, aki értékelheti a bőrtípust és ajánlhatja a legmegfelelőbb lézeres kezelést. Emellett a bőrtípustól és az elvégzett kezeléstől függően számos utókezelési lépésre is szükség lehet természetesen egyénre szabva, ilyenek például a napvédelem vagy a hidratálás.

Avatar photo
Dr. Petrohai Ágnes

Orvos, esztétikai szakértő

Arra születtem, hogy inspiráljak embereket, ez ad nekem sikerélményt! Empatikus vagyok, talán ezért is lettem orvos. Már az óvodában is fecskendő volt a jelem. 😊 A szike mentes arcfiatalítás igazi alkotás! Vallom, hogy soha nem a kor számít, hanem, hogy mit tudunk kihozni magunkból. Ez ad minden embernek önbizalmat és sikerélményt, amire nagyon nagy szükségünk van a mindennapokban.