Növényi botox hatás, azaz botox-like – Vajon mi?

Mielőtt lerántanánk a leplet arról, mi is az a növényi botox és miért járunk jobban, ha a „sima” változat helyett emellett tesszük le a voksunkat, Brunner Bea kozmetikus, wellness szakember segítségével végeztünk egy kis összehasonlítást. Tehát jöjjön most a pro és kontra, avagy a tények tükrében döntsd el Te magad, melyiket választanád?

A botulinum toxin

„Gondolom, nem árulok el nagy titkot azzal, hogy a botulinum toxin, röviden botox vagy BTX egy idegméreg. A hatása körülbelül 3-6 hónapig tart. Hatására az izmokat úgy tudják blokkolni, hogy megszüntetik a kommunikációt az izom és az idegek között. De a szervezet egy csodálatos dolog, mert ahogy megy ki a hatása, megpróbálja meggyógyítani önmagát ezért, ha a kívánt hatást fent szeretnénk tartani akkor folyamatosan kezelni kell a kívánt területet. Ha valaki hosszú ideig használja a botoxot, az izmok elernyednek, ellustulnak. Így, ha abbahagyjuk a kezelést, az addig pihent izmok nagy valószínűséggel kevésbé tudnak ugyanúgy működni, ezért rosszabb hatást is kiválthat az eredmény, mintha hagytuk volna a természetes működését. Éppen ezért azt javaslom, hogy mielőtt valaki emellett a megoldás mellett dönt, mérlegelje a hosszútávú következményeit és azt is, hogy vajon egész életében szúratni szeretné-e magát” – tanácsolja Brunner Bea. A botulinum toxinnal ellentétben ma már léteznek alternatív megoldások is, amelyek csak tompítják az izmok működését, ellazítják azt és nem okoznak semmilyen károsodást.

Növényi botox-like hatás

25 éves kortól a bőr irha rétegének állománya, így a kollagén is elkezd csökkeni, tíz évente durván 10% kevesebb az irha rétegünk állományának tömörsége. 40-45 éves kortól pedig ez a folyamat sokkal jobban felgyorsul, a menopauza pedig csak még jobban rásegít erre. Hogy ne kelljen semmilyen külső segítséget igénybe vennünk ahhoz, hogy bőrünk minél tovább megőrizze rugalmasságát, nem szabadna nevetnünk vagy beszélnünk, ami ugye lehetetlen.

Éppen ezért, ha a ránctalanítás mellett tesszük le a voksunkat, gondoljuk végig, 10, 20 vagy 30 év múlva mit szeretnénk, ki nézzen vissza ránk a tükörből?

Valaki, akinek az arcvonásai teljesen megváltoztak a drasztikus kozmetikai kezelések által, vagy egy, a korunknál 5-10 évvel fiatalabbnak tűnő önmagunk. „Én személy szerint nem vagyok a drasztikus arcplasztikai beavatkozások híve, de nyilván a kor előrehaladtával foglalkoztat a megelőzés és állapot javítás. Mivel már én is a 40-es éveimben járok, fontosnak tartom, hogy csak olyan készítményeket használjak, amelyek nem okoznak károsodást a bőrömnek sem rövid, sem pedig hosszú távon. Tudjuk a megfelelő életmód , folyadékbevitel és óvatos napozás mellett is ápolnunk kell az öregedő bőrt. 2, 5 évvel ezelőtt találkoztam először a Dalton tengeri kozmetikum termékekkel. Azóta már a kozmetikámban is kizárólag csak ezzel dolgozom. A Dalton Marine Cosmetics egy nagymúltú, német professzionális kozmetikum, mely közel 45 éves múltra tekint vissza és jelenleg 43 országban képviseteti magát. Termékeikkel a bőr egészséges, fiatalos állapotát kívánják támogatni és visszanyerni, öregedésének lassítását tűzték ki fő célul. Válogatott minőségi hatóanyagai, szabadalmazott Cellumer anti aging formuláját a tengervíz segítségével juttatják a bőr mélyebb rétegeibe tű és elektrokozmetikai gépek segítsége nélkül.

Szervezetünk vérplazmája és nyirokfolyadéka 90% hasonlóságot mutat a tengervízzel, ezt felhasználván minden termék tengervízzel készül, ugyanis bőrünk e hasonlóság miatt kiválóan tolerálja és kiváló szállító eszköz a hatóanyagok bejutattására.

Az egyik kedvencem az Extreme Lift család, amely egy növényi botox-like hatású anti aging vonal.

Ez egy azonnali ránctalanító hatású termékcsalád, mely Jambú kivonatot és egy szabadalmazott Celumer anti aging formulát tartalmaz. Használatával a kezelt területen azonnal megkezdődik az izomösszehúzódások csökkentése, a bőrnek feszes és fiatalos megjelenést kölcsönöz. Megújít és a bőr kollagén állományának serkentését támogatja. Az izomösszehúzódások csökkentése a kezelt területen azonnal megkezdődik a Jambú kivonat alkalmazása után, és folyamatosan növekszik, amíg 6 óra elteltével el nem éri a teljes hatást. 24 óra elteltével a Jambú kivonat az ellazító hatásának 40% -át tartja fent a mimikai izmokra. Kaviárt, algát, planktonokat, tengervizet és Jambú kivonatot tartalmaz. Ezeknek az összetevőknek az együttes hatása biztosítja a ránctalanítást” – részletezi a szakértő.

Vizsgálati terv: Az ideg- izom kapcsolat vizsgálata az izomösszehúzódások számításakor. A hatékonysági vizsgálatot in vitro végezték.

Nézd meg, hogyan hat a gyakorlatban és ha meggyőzött, tegyél vele egy próbát! A fenti csoportképre kattinva ezt egyből meg is teheted. 😉

Nyitókép: BB Marine Cosmetics
Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.