30 tuti tipp, ha formás, egészséges lábakra vágysz – 2. rész

Az alapok már megvannak és ahogy haladunk előre a hónap napjaival, úgy haladunk 30 napos programunkkal is, ahol – jobb esetben – tippjeinknek is köszönhetően folyamatosan teszel valamit a lábad egészségéért. A heti fontos témák között ott van a tartás, az öltözködés és a magnéziumpótlás is. Lássuk, szakértőnk most mivel segít hozzá, hogy még tudatosabban figyelj a lábad egészségre.

Június 7. – Figyelj oda, hogyan ülsz!

Nőként Te is tudod, hogy egyszerűen kényelmes folyamatosan keresztbe tett lábbal ülni. Ez van. Ami teljesen rendben van rövidtávon, viszont hosszútávon érdemes nem csak váltogatni, hogy melyik lábad van felül, de apró mozdulatokat is végezhetsz, hogy vérkeringésed könnyedén tudjon áramolni, ezzel megtartva lábad frissességét. Az asztal alatt úgy sem látszik alapon mindig van lehetőség pár vádli gyakorlatra (sarok fel-le emel) vagy bokakörzésre. Bármilyen apróság segíteni fog a több órás üldögélés közben, hogy aztán ne úgy állj fel a székről, mint, aki mozdulni sem tud, mert annyira elgémberedtek a lábai.

Június 8. – Kerüld a túl szűk ruhákat!

Isteniek a testre simuló nadrágok, a szuperszexi szoknyák, az alakformáló harisnyák, de a túl szűk nadrágok akadályozhatják a vér szabad áramlását a vénáktól a szív felé. Persze ez nem azt jelenti, hogy melegítőben kell járnod, csupán azt, figyelj oda, mit és mennyi ideig viselsz.

Június 9. – Nyújts!

Ezt már biztos hallottad, ugye? A nyújtás segít javítani a mozgékonyságot, a csontok és az ízületek pozícióját, és erősíti a kötőszöveteket. Nyújtani jó, nyújtani fontos. Megint hivatkozhatok a versenysportra: ott kötelező a nyújtás. Mindig. A rugalmasság fokozása közvetlenül javítja az izomfunkciókat, és az izom szerkezetében is kedvező változásokat idéz elő. Ráadásul a rendszeres nyújtás serkenti a véráramlást az izmokban. Magyarán:rendszeres nyújtással szebb lesz az izomzatod, így a lábad is!

Június 10. – Igyál sok folyadékot!

Jól ismert tény, hogy a megfelelő mennyiségű, elosztású vízfogyasztás nemcsak a szomjadat oltja kiválóan, de a bőrödet is ragyogóvá, fiatallá és frissé varázsolja! A legjobb eszköz az egészségért és a szépségért! A lábaidnak is jót tesz, ha kellően hidratált vagy.

Június 11. – Mutasd a tányérod!

Bár a lábak erősítése nagyon fontos, alapvetően szinte minden a konyhában kezdődik! A feldolgozott élelmiszereknek leginkább csak a narancsbőrödet köszönheted. Térj vissza az alapokhoz, a természetes összetevőkhöz! Tápláld a tested friss, egészséges, jó minőségű étellel, vagy ahogy a nevében is benne van, táplálékkal! Egészséges belső, ragyogó külső!

Június 12. – Hengerezz!

Szinte minden edzőteremben, jógastúdióban, fitneszben megtalálod ezt különböző méretekben előállított pehelykönnyű kínzóeszközt. Igen, ha jól csinálod, néha fájni fog. Ezzel tudod ugyanis átmasszírozni magad: az izmokban és izompólyákban kialakult feszültséget feloldhatod, ha ráfekszel a hengerre és óvatosan ide-oda gördülve megmasszírozod a különböző izomcsoportjaidat. A masszírozás következtében az izmot körülvevő hártya, az izompólya ellazul, így az izom visszanyeri az eredeti tónusát, a letapadások fellazulnak, az izom felfrissül, könnyebben kiürülnek belőle a méreganyagok is.

Június 13. – Pótold az elveszett magnéziumot!

Ébredtél már arra az éjszaka közepén, hogy görcsöl a vádlid? Rémes érzés. Az a jó hír, hogy lehet ellene tenni könnyen, csupán jó minőségű magnéziumot kell fogyasztani. A magnézium jól ismert az izmok ellazítására, és kalciummal kombinálva szabályozza az izmok mozgását is. Ha túl kevés a magnézium a testben, izomgörcsök jelenhetnek meg, amelyek lábgörcsökként, izomfájdalmakként, izomfeszültségként és általános testfájdalmakként nyilvánulnak meg. Ha figyelsz a magnéziumfogyasztásra, ezeket elkerülheted.

Folytatás 06. 14-én!

Ha szeretnél személyes étkezési, sporttal vagy a lélek dolgaival kapcsolatos tanácsot kapni, vedd fel Ritával a kapcsolatot Facebookon, vagy Instagramon!

Szöveg: Pető Rita – a fizikai és mentális trénered
Pető Rita

Személyi edző, fizikai és mentális tréner

Sziasztok! A személyi edzés mellett mentális állóképesség fejlesztéssel foglalkozom. Mentorként és objektív személyiségelemzőként segítek az embereknek megérteni a saját működésüket és belső világukat. Úgy gondolom, hogy a test és lélek útja elválaszthatatlan egymástól, így ennek az egyensúlynak a megteremtésében segítem a hozzám fordulókat. Azaz megérteni önmagukat, hogy meg tudjanak megbirkózni az előttünk álló akadályokkal és mindezt cselekvéssé formálni, akár egy személyre szabott edzéstervvel vagy egyéb mozgásformával.🙂