A jövő otthona zöld

Egyre több állami támogatás és vállalkozás segíti a családok életét a “zöld otthonok” irányába terelni. Egy innovatív megoldásokban 30 éve élen járó villamossági cég felmérése szerint sokkal többen fordulnak már most az alternatív energiatakarékos megoldások felé, mint korábban. A családi vállalkozásból induló nagyvállalat megújuló energiafelhasználáshoz köthető termékeire 2021-ben 40%-kal nőtt a kereslet, mint az előző évben.

“Nem kell megijedni a gázárak ingadozása és a családokra gyakorolt hatása miatt, hiszen a technológiai újítások lehetővé teszik, hogy ezt a problémát új megoldásként értelmezhessük és elinduljunk egy gazdaságosabb, fenntarthatóbb jövő felé. Az elérhető állami támogatásokkal otthonunk villamossági korszerűsítésével és napelemes rendszer telepítésével családunk kényelme költséghatékony és környezetbarát módon valósulhat meg.” – mondta Nagy Tamás, a Daniella Villamosság Marketing és kommunikációs vezetője.

A Zöld Otthon Program, olyan kedvező kamatozású lakáshitel, amely elősegíti az energiahatékony otthonok létrejöttét. A programban előírt BB energetikai besorolás megvalósulását ingyenes technológiai tanácsadással, komplex árajánlatkidolgozással és kiváló minőségű termékekkel segíti.

A 2021. decemberében induló Lakossági napelem pályázat részleteiről bővebben itt lehet tájékozódni:
https://napelem.palyazat.gov.hu

Forrás: MTI / OTS Üzleti Sajtószolgálat