Környezettudatos tubus

A La Roche-Posay Laboratóriuma bemutatja újdonságát: a környezettudatos kartontubusba bújtatott Lipikar AP+M balzsamot. Az eredeti tubus alkotóelemeinek nagy részét ökológiai tanúsítvánnyal rendelkező papíralapú anyaggal sikerült helyettesíteni. A Lipikar Balzsam AP+M 200 ml-es kiszerelése kizárólag ilyen csomagolásban lesz kapható, így olyan műanyag-megtakarítás érhető el, mintha minden 6. tubus meg sem „született“ volna.

A La Roche-Posay márka úttörő a mikrobiom kutatásában. Legutóbbi kutatásainak eredményeire alapozva a La Roche-Posay 2020-ban bemutatta legújabb innovációját nagyon száraz vagy ekcémára hajlamos bőrre. A Lipikar Balzsam AP+M, a márka ikonikus, ekcémára hajlamos bőrre kifejlesztett, megújított, különleges formulája microresylt, egy új összetevőt tartalmaz, amely támogatja a kiegyensúlyozott és sokszínű mikrobiomot még súlyos esetekben is. Korlátozza a nagyon száraz vagy ekcémára hajlamos bőr tüneteit: azonnali bőrnyugtatás, vakarózás elleni hatás és a bőr nyugalmi állapotának meghosszabbítása. 32 klinikai vizsgálat több mint 14 000 alannyal bizonyította, hogy a Lipikar Balzsam formulája hatékony a száraz bőr problémái ellen.

Környzettudatos csomagolás

A környezettudatos csomagolásba bújtatott készítmény 16%-kal kevesebb műanyagot tartalmaz az előző 200 ml-es tubusnál, alkotóelemeinek nagy részét tanúsítvánnyal rendelkező, papíralapú anyaggal helyettesítették.

Mindemellett a csomagoláshoz szükséges műanyag is teljes mértékben újrahasznosított (műanyag palackok újrahasznosításából származik).

Felelősségteljes beszerzés

Burkina Fasóban több mint 15.000 nőnek ad munkalehetőséget, valamint közvetlen és igazságos jövedelmet a Lipikar termékek számára kulcsfontosságú shea vaj kitermelése.  Ez a L‘Oréal csoport legnagyobb szolidáris alapanyag-forrásprogramja. A program a környezetet is védi a shea fák megőrzése által.

Nyitókép: pixabay
Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.

Még nincs hozzászólás

Hozzászólások lezárva