Ajándékozz könyvet a már olvasni tudó kicsiknek

A legkisebbekre már gondoltunk, most jöjjenek a 6 és 10 év közötti csemeték. Ők vagy most kezdenek ismerkedni az olvasással, vagy már folyékonyan olvasnak. Ha ebben az időszakban izgalmas és érdekes könyveket ajánlunk nekik, nagyobb eséllyel válik szenvedélyükké az olvasás. Mi a következő kötetek közül válogatnánk, ha súghatnánk a Jézuskának.

Hanga régi karácsonyai

Hanga, a hópihe minden évben lehullik a földre karácsonykor. Azonban mindig más korba érkezik: hol Mária Valéria hercegnőhöz, azaz Erzsébet királyné udvarába, hol Szendrey Júlia otthonába, hol Andrássy Gyula intézőjének kisfiához, hol egy régi magyar faluba, hol pedig a mai Budapestre. Mindenhol összebarátkozik a gyerekekkel, akik látják őt, és közben megtudja, mi is az a karácsony, és hogyan ünnepelték különböző korokban. Wéber Anikó karácsonyi mesekönyve egyszerre mese és szórakoztató ismeretterjesztés, Keszeg Ágnes légies festményei pedig korhű környezetet teremtenek a kis hópihe időutazásához.

Szerző: Wéber Anikó

Kiadó: Pagony Kiadó

Ára: 4500 Ft

ITT tudod megrendelni!

Csillagok meséi

Az emberek évezredek óta csodálják az éjszakai égboltot, nem csoda, hogy számos legenda született a tündöklő csillagokról. Egyes történetek bosszúszomjas istenekről és istennőkről, szörnyekről és hősökről szólnak. Más mesék a természeti világ jelenségeit értelmezik, és az univerzum titkaira adnak magyarázatot. Ez a lenyűgöző könyv a világ különöző pontjain látható csillagképekről szól. Olvasás közben eljuthatunk az ókori Görögországtól Észak-Amerikáig, Afrikától Kínán át a dél-csendes-óceáni szigetekig. Anita Ganeri, a díjnyertes szerző szövegét Andy Wilx gyönyörű, részletgazdag grafikája egészíti ki. Ketten együtt varázslatos könyvet hoztak létre, amelyet az eljövendő nemzedékek is kincsként őriznek meg.

Szerző: Anita Ganeri

Kiadó: Móra Kiadó

Ára: 3999 Ft

ITT tudod megrendelni!

A lidércerdő mélyén

Beszélgess az utadba kerülő lényekkel, figyelj nagyon, gondolkodj, szerezz értékes tárgyakat, és teljesítsd a küldetésedet! Az akadályokat többféleképpen is legyőzheted, sok úton-módon rájöhetsz a rejtélyek nyitjára, akár többször is végigjárva a könyvet!
A Pagony legújabb sorozatába, az Abszolút Könyvekbe olyan olvasmányos és izgalmas könyveket válogattak, amelyek abszolút lendületesek, abszolút színvonalasak, abszolút maiak. Abszolút könnyű őket olvasni, de mégsem felszínesek, abszolút nem megterhelőek, de mégis elgondolkodtatók. Van és lesz köztük magyar és külföldi, fantasy, kaland vagy éppen detektívregény – ami mindegyikben közös, és amit garantálunk: ezeket a könyveket jó olvasni!

Szerző: Bojti Anna

Kiadó: Pagony Kiadó

Ára: 3990 Ft

ITT tudod megrendelni! 

Holdas Hanna és a Hófiú

Holdas Hanna különleges kislány, hiszen vámpírtündér. Az édesanyja tündér, az édesapja vámpír, ő meg egy kicsit mindkettő. Hanna imád a hóban játszani, főleg, miután hóból készült barátja életre kel.
 Sajnos még a varázshó sem tart örökké.
Meg tudja-e menteni Hanna Hófiút, mielőtt az elolvad?

Szerző: Harriet Muncaster

Kiadó: Móra Kiadó

Ára: 1999 Ft

ITT tudod megrendelni!

 A Pál utcai küldetés

Szerezzük vissza a Pál utcaiak zászlaját! Óvjuk meg a grundot! És mindenekelőtt: Mentsük meg Ernőt! Itt Te alakítod a történetet, Te választhatod meg az utad. Ebben az interaktív történetben Te döntheted el:

  • Elmész-e a Füvészkertbe?
  • Ha elmész, egyedül teszed-e, vagy csapatban?
  • Akarsz-e a Pál utcaiak vezére lenni?
  • Átállsz-e a vörösingesekhez? Vagy mégis inkább maradzs a grund védője?
  • Életed áldozod-e a grundért?
  • Mi a épüljön a grund helyén?
  • Netán csak nekiindlnál a 120 évvel ezelőtti Budapest utcáinak – új gondolatokra, új találkozásokra számítva?

A Molnár Ferenc regénye nyomán készült interaktív történetben minden jelentős fordulópontnál döntés előtt áll a kis olvasó, és ez a döntés határozza meg, melyik oldalon folytatja az olvasást. Hogy ne keveredjen el, ajándékba kap két könyvjelzőt, amelyeket a könyv oldalhajtásából téphets le. A játékban segítségére van három térkép és egy minilexikon, a Pufipédia is.

Szerző: Trencsényi László

Kiadó: Athenaeum Kiadó

Ára: 3299 Ft

ITT tudod megrendelni!

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.