Európa legszebb karácsonyi vására lett a budapesti Advent Bazilika

Európa legszebb karácsonyi vására lett a budapesti Advent Bazilika

Európa legszebb karácsonyi vásárának választották az Advent Bazilikát, ami minden eddigi szavazási rekordot megdöntve nyerte el a címet – tavalyhoz képest ezúttal csaknem húszezerrel többen fejezték ki szimpátiájukat az Advent Bazilika mellett.

A budapesti Advent Bazilika már a tavalyi szezonban is a látogatók egyik legnagyobb kedvence volt: akkor a második helyet szerezte meg a szavazáson, maga mögé utasítva többek között Prágát, Brüsszelt és Bécset. Az idei, tíz napig tartó online versenyre 116 országból 289 714 szavazat érkezett.

Európai immár legszebb karácsonyi vásárát kilencedik alkalommal rendezték meg. Idén a már megkülönböztető védjeggyé vált különleges gasztronómiai kínálat és minőségi kiállítók mellett a korábbiaknál is több programmal, tematikus napokkal, interaktív szelfiponttal és egy 12 méteres karácsonyfával várják a vendégeket, egészen január 1-ig.

Az Advent Bazilika az évek során Budapest egyik meghatározó turisztikai látványosságává vált. Mint minden évben, idén is azzal a szándékkal szerveztük meg, hogy az eseménnyel hozzájáruljunk Budapest és Magyarország turisztikai vonzerejének növeléséhez. A versenyben való részvételünk is azt a célt szolgálta, hogy az Advent Bazilika mellett ráirányítsuk a figyelmet a fővárosra – közölték a szervezők.