61 évesen elhunyt a Roxette énekesnője

61 évesen elhunyt a Roxette énekesnője

Marie Fredrikssont legyőzte a rák, 17 évig küzdött a súlyos betegséggel.

A Roxette a közösségi oldalán jelentette a szomorú hírt, hogy 61 éves korában elhunyt az együttes énekesnője. Marie Fredrikssonnál 2002-ben agresszív agytumort diagnosztizáltak, ami miatt egy időre visszavonult, hosszasan harcolt a kórral, majd 2009-ben visszatért. Évekig újra aktívan zenélt, koncertezett, de az orvosai három éve azt javasoltak, hogy búcsúzzon el a közönségtől, és egészsége érdekében vonuljon vissza. A Roxette utoljára 2015-ben lépett fel Budapesten, akkor Marie Fredriksson végig székben ülve és támaszkodva énekelt.

Marie Fredriksson 1958. május 30-án született Svédország déli részén, zenei karrierje Halmstadban indult, ott ismerkedett meg a Roxette másik tagjával, Per Gessle-lel. Az 1984-es szóló debütálása után Svédországban egyre népszerűbb lett, majd az 1986-ban alapított Roxette-tel pedig világszerte ismertek lettek.  A világsikert második, 1989-es albumuk, a Look Sharp! slágere, a The Look hozta meg. A dal azonnal a Billboard Hot 100-as listájának első helyén kezdett. Aztán jó pár első helyük volt még: többek között a Listen To Your Heart, az It Must Have BeenLove és a Joyride.  Zenésztársa most fájdalmas posztban búcsúzott tőle a közösségi oldalán:

“Az idő gyorsan elszáll. Nem is volt olyan rég, amikor éjt nappallá téve zenét hallgattunk és lehetetlen álmokat szőttünk együtt a kis lakásomban Halmstadban. És végül micsoda közös álmot váltottunk valóra és oszthattunk meg egymással?! Köszönöm Marie, köszönök mindent. Te egy rendkívüli zenész voltál, a hangok mestere, egy csodálatos előadó! Köszönöm, hogy a fekete-fehér dalaimat a legcsodálatosabb színekkel festetted meg. 40 éven keresztül a legcsodálatosabb barát voltál! Büszkeséggel tölt el, megtisztelve érzem magam, és boldog vagyok, hogy annyi időt, tehetséget, melegséget, nagylelkűséget és humort osztottál meg velem.  Minden szeretetem a tiéd és a családodé. A dolgok többé már nem lesznek ugyanolyanok…” – írta Per Gessle.

Az énekesnőt férje, Mikael Bolyos és két gyereke, Josefin és Oscar gyászolja, temetését a nyilvánosságtól elzárkózva, szűk körben rendezik majd.

Videó:

Még nincs hozzászólás

Hozzászólások lezárva