Könyvek a fa alá… örökmozgóknak

Van, aki tanítja és van, aki csinálja – tartja a mondás. Na, és van, aki olvassa. Most viszont mindhárom csoportra gondoltunk, amikor kiválogattuk azokat a könyveket, amiknek minden sportszerető örülne, ha ott találná a fa alatt.

Ötven az új őrület

Ezt a rendhagyó kötetet legjobban a szerző saját szavaival tudnánk bemutatni: „Az életemben nagyon későn jött az önfelismerés, és az, hogy szeressem magam, hogy elfogadjam, amiket a sors nekem adott. Közben pedig itt volt minden az orrom előtt. Sokkal hamarabb elkezdhettem volna felépíteni a karrieremet és az életemet, hogy azt képviseljem, ami és aki vagyok. Hagytam, hogy a félelem és az akadályok felőröljenek, de azt is hagytam, hogy megtörténjen a változás és 50 évesen elértem az életemben minden korábbi álmomat. Ne ess az én hibámba, legyél bátor, ne félj kipróbálni új dolgokat! Ismerd fel, mennyi csodálatos dolog van az életben! Olvasd el könyvem és meríts erőt magadnak! Tele vagyunk úttal és rengeteg a zsákutca. Rengeteg lehetőségünk van az életben és rengeteg rossz döntést hozunk nap, mint nap. Én is haladtam az utamon, ami adatott, és nagyon sokszor, megesett, hogy egyszerűen eltévedtem, mert rossz sarkon fordultam be.
Tudtam, hogy van tudásom, tudtam, hogy vannak lehetőségeim, csak nem tudtam, hogy valósítsam meg az álmaimat. Hogyan döntsek és cselekedjek? Nehéz volt elérnem, hogy megszüntessem magam körül a mérgező embereket. Sokára jutottam el arra a szintre, hogy megszakítsam a kapcsolatot olyan emberekkel, akik mérgezik az életemet. Irigy barátok, elviselhetetlen emberek. Ezen a téren még most is állandó takarításban vagyok. Emellett pedig nem voltak olyan tapasztalataim, amik saját magamból merítkeztek.  Az volt a meggyőződésem, hogy én alkalmatlan vagyok mindenre. Most is emlékszem, hogy állandóan olvasgattam újságcikkeket, könyveket, miképp értek el negyvenen túli emberek sikereket. De a legfontosabb mégis az volt, hogy elengedjem a korlátaimat, hogy ne gondoljak mindig mások véleményére. Nagyon fontos pont volt, amikor kimondtam, hogy engem nem érdekel, ki, mit mond. Ez az én életem!
Negyven éves korom után az élet még alig kezdődött el. Most így, visszatekintve, sokkal lazábban kellett volna felfognom, sokkal inkább a jelennek élnem. De most itt vagyok és ezt a tapasztalatot leírhatom nektek: Merjetek változtatni! Éljétek meg a pillanatot! Többre vagy képes, mint gondolnád! Tudom.”

Szerző: Gyöngyösi Szilvia

Kiadó: MyMove

Ára: 3.490 Ft

ITT tudod megrendelni!

Hogyan veszítsünk el egy maratont?

A Hogyan veszítsünk el egy maratont című könyvben Joel H. Cohen lépésről lépésre bemutatja, hogyan vált főállású lustálkodóból olyan típusú lustálkodóvá, aki képes lefutni egy maratont.
Mindezt futótippek, történetek és illusztrációk ötvözetén keresztül teszi meg. Cohen részletesen bemutatja és gondosan érzékelteti a szenvedést, amelyet a kitűzött cél eléréséhez tett erőfeszítések jelentenek. A könyv a futás minden összetevőjével foglalkozik: a kidörzsölt testrészekkel, a futásra leginkább alkalmas időponttal, a futógyönyör mítoszával, az Oprah-vonal jelenségével és a maratont megelőző expó tortúrájával. Eközben Cohen szatirikus idegenvezetőként mutatja be az olvasóknak a futás összes apró szegletét. Valós tanácsokat és hiteles együttérzést kínál edzettségi szinttől függetlenül minden egyes futónak, ezenkívül megmutatja, hogy egy maratonnak akár mind a 42,1 km-ét túl lehet élni… hiszen valahogy ő is megcsinálta.
Joel H. Cohen a „Simpson család” írója és producere. Két Emmy-díj és három Writer’s Guild Award nyertese, valamint a 2013-as New Yorki maraton büszke befutója (kevésen múlt).

Szerző: Joel H. Cohen

Kiadó: HVG Kiadó

Ára: 3.500 Ft

ITT tudod megrendelni!

Formula 1 – hetven év legendás bajnokai

A Formula-1-es világbajnokság 1950-es indulása óta mindössze harminchárman voltak képesek megszerezni a bajnoki címet. A neves F1-es szakújságíró, Maurice Hamilton és a díjnyertes fotós, Paul-Henri Cahier először gyűjtötte össze egyetlen könyvben ennek a legendás sportágnak a hőseit. Az eredmény egy izgalmas fotóalbum arról a higgadt, tehetséges, győzelemközpontú gondolkodásmódról, amely megkülönbözteti a gyorsat a szélsebestől, a jót a tehetségestől.
Korábban nem publikált fotók a Formula-1 történetéből, idézetek olyan sztároktól, mint Lewis Hamilton és Sir Jackie Stewart; a Formula One Group korábbi vezérigazgatója, Bernie Ecclestone előszava, Maurice interjúi a sportág néhai nagyságaival, köztük Niki Laudával, James Hunttal és Ayrton Sennával – ilyen érdekességek gazdagítják a kötetet, amely csodálatos tisztelgés a legkegyetlenebb sportág és a hihetetlen sportemberek előtt, akik a végletek határán autózva üldözik a hírnevet.

Szerző: Maurice Hamilton

Kiadó: Álomgyár Kiadó

Ára: 9.999 Ft

ITT tudod megrendelni!

Illesztési hiba

Hiába vesz körül minket kényelmesen berendezett, modern világ, gyakran mégis rosszul érezzük magunkat benne. Kellemetlen panaszok és krónikus betegségek gyötörnek minket, az allergiától a glükózintolerancián és az áteresztő bél szindrómán át a rosszindulatú daganatokig. Vajon miért? A szerző szerint a kérdésre kézenfekvő a válasz: azért, mert az embert nem a mai körülményekre tervezték. 21. századi ruháinkban kőkorszaki test, lélek és szellem lakik, amelyek nehezen, vagy olykor egyáltalán nem tudnak kapcsolódni új életmódunkhoz. Ez az állapot az illesztési hiba.
A Legyél te is biohacker! és a Kortalanul! kötetek után Lakatos Péter most további tanácsokat ad ahhoz, hogyan lehet helyreállítani a harmóniát a szervezet eredeti igényei és mára gyökeresen megváltozott életkörülmények között. Kíváncsi vagy rá, hogyan kapcsolhatod be azokat a génjeidet, amelyek a hibákat kijavítva megvédenek a betegségektől és hosszúvá teszik az életedet? Miért érdemes az étkezéseidet egy napi nyolc-tíz órás időablakra korlátoznod, és természetes ketogén étrendet követned? Milyen jótékony hatása van annak, ha az életritmusodat a nappal és az éjszaka természetes váltakozáshoz igazítod, és eleget alszol? Miért fontos a szád helyett az orrodon át venni a levegőt? Miért kell rendszeresen mozognod, ugyannakor miért nem érdemes túlhajtani magad az edzőteremben?
Az Illesztési hiba neked szól, ha úgy akarod alakítani a környezetedet, hogy az egészségedet szolgálja. Ha le akarod győzni az akadályokat, amelyek gátolnak a változásban. Ha meg akarod tanulni, hogyan lehetsz jelen a pillanatban, megszabadulva a múlt miatti szégyentől és a jövő miatti aggodalmaskodástól. Ha a civilizációs betegségektől mentesen, az evolúció eredeti terveihez igazodva szeretnéd élvezni az emberi test, lélek és szellem számára adott lehetőségeket.
Lakatos Péter StrongFirst Master-oktató, Carlson Gracie Jiu Jitsu fekete öves gyakorló. Harminc éve oktat fitnesszel, légzéssel és mozgással kapcsolatos szakmai programok keretében itthon és külföldön egyaránt. A Ground Force Method megalkotója, krav maga mester, számos kiváló szakkönyv szerzője.

Szerző: Lakatos Péter

Kiadó: Jaffa Kiadó

Ára: 3.999 Ft

ITT tudod megrendelni!

Így nyertek ők

Ugye tudtad, hogy a magyar olimpikonok világszinten is a legkiemelkedőbbek közé tartoznak? Hallottál már arról, hogy hazánk a népesség arányát tekintve és a megszerzett aranyérmek számát figyelembe véve az egyik legkiválóbb szereplő az olimpiai játékokon? Tisztában vagy azzal, hogy Darnyi Tamás a magyar fejlesztésű, úgynevezett guruló mellúszótechnikával utasította a háta mögé a világot, és hogy éppen most készül Kozák Danuta a halhatatlanok közé kajakozni magát a tokiói nyári olimpián? Tudtad, hogy egykor úgy is lehetett olimpiát nyerni, hogy ott sem volt a résztvevő a helyszínen? Vajon melyik sportág lehetett az?
Izgalmas sporttörténelmünk során számtalan ámulatba ejtő sikert értek el hazánk sportolói, akik áldozatos munkájuknak köszönhetően jutottak a világszinten is legmagasabban ragyogó sportcsillagok közé.
A kötetben Csabai Márk, a közkedvelt krimi- és tényirodalom-író L. Pap István, a Nemzeti Sport vezető szerkesztője segítségével járt utána az egykor leghangosabb magyar olimpiai sikereknek, és szedte betűkbe kiemelkedő atlétáink lebilincselő, megpróbáltatásokkal teli életútját. Az albumban megismerheted a pillanatokat, amikor az elképesztő sportalakok maguk mögé utasították a világot, és listába szedve fedezheti fel korunk sporthőseit.
A kötetben többek között párba állítják a nagyszerű Gerevich Aladárt a ragyogó Szilágyi Áronnal, és fellelhetjük köztük a rejtett szálat. Szembeállítjuk Egérkét és az Iron Ladyt, valamint górcső alá vesszük Növényi Norbertet, Lőrincz Tamást, Papp Lászlót, Keleti Ágnest, Kovács Antalt, Tóth Krisztiánt, Darnyi Tamást, Milák Kristófot, Gyarmati Dezsőt, Varga Dénest, Kőbán Ritát, Kozák Danutát, Hesz Mihályt, Kopasz Bálintot és nem utolsósorban hazánk örök csillagát, az Aranycsapatot. Az album az izgalmas kikapcsolódást korhű cikkekkel és képekkel tarkítja, és igazi információs csemegékkel emlékszik meg a történelmi pillanatokról.

Szerző: Csabai Márk

Kiadó: Álomgyár Kiadó

Ára: 5.999 Ft

ITT tudod megrendelni!

Ha szeretnéd megrendelni valamelyik könyvet, a képekre kattinva is megteheted. 😉