Katonai húskészítményektől a lakossági fogyasztásig mindenben benne voltak, de még ma is szinten minden konyhában ott vannak. A kedvenc debreceni levesezőnk is büszkén viseli a logoján a nevét. Miről is beszélünk? Az…

Katonai húskészítményektől a lakossági fogyasztásig mindenben benne voltak, de még ma is szinten minden konyhában ott vannak. A kedvenc debreceni levesezőnk is büszkén viseli a logoján a nevét. Miről is beszélünk? Az…
A madártej a család egyik kedvenc édessége, sokszor készítjük, nálunk mindig jó sűrű. Az egyik első alap édesség volt, amit megtanultunk elkészíteni. Télen-nyáron biztos befutó, különleges hozzáadott ízekkel – menta, citrom –,…
Cserháti Tamara illatos fűszerekkel és különleges alapanyagokkal otthonunkba varázsolja a Közel-Kelet hangulatát. A könyvben szereplő 53 recepttel valóságos gasztrokirándulásra invitál minket a szerző, amelynek során jobban megismerhetjük a zsidó sütemények királynőjét, a…
Mautner Zsófi legszemélyesebb könyve – A vidék szakácsművészete városi kreativitással. A rácsos kapura felkúszik a rózsa, az ajtó melletti széken a hímzett párna megpihenésre, szemlélődésre hív, felette a családi fotók azt üzenik, hogy…
A nyár egyértelműen a kültéri baráti és családi összejövetelekről szól. Nem számít, hogy a természetben, a saját kertedben vagy egy belvárosi lakás teraszán rendezed, néhány trükkel igazán emlékezetessé tehetsz egy ilyen eseményt.…