Airfryer receptek hétvégre (is)

Azoknak, akik csak most fedezik fel a forrólevegős sütők (airfryer) előnyeit és azoknak, akik már feketeövesek a témában. Készíts Te is rövidebb idő alatt, forró levegővel, akár zsír vagy olaj hozzáadása nélkül egészségesebb ételeket, amelyek épp olyan finomak – ha nem finomabbak – mint a hagyományos recept alapján készült fogások.

Airfryer brownie

Összetevők:

  •  75 g étcsokoládé
  • 75 g Rama sütőmargarin
  • 1 db tojás
  • 60 g cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 40 g finomliszt
  • 1 tk sütőpor
  • 25 g dió

Elkészítés:

Forró vízgőz felett felolvasztjuk az étcsokoládét a Rama sütőmargarinnal, alaposan átkeverjük a masszát, majd félretesszük. Amíg hűl, összekeverjük egy tálban a lisztet és a sütőport. Egy másik tálban felverjük a tojást, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót. Akkor tökéletes, ha könnyed és krémes állagot kapunk a végén.

Ezután lassú kevergetés mellett hozzáadjuk a csokiszószt, a lisztet, végül a diót. Ezután alaposan kikenjük Rama sütőmargarinnal az airfryer sütőfiókját vagy lyukacsos kosár esetén egy szilikonos sütőformát, hogy a brownie ne ragadjon le. A tésztát a formába öntjük. Ha kell, késsel elegyengetjük a tetejét. Ezután az airfryerbe tesszük 35 percre, 160 °C-ra állítva. Ha kész, hagyjuk kihűlni, majd felvágva tálaljuk.

Csokis muffin

Hozzávalók:

Tészta:

  • 120 g Rama sütőmargarin
  • 250 g cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 db tojás
  • 270 g liszt
  • 30 g kakaópor
  • 1 kiskanál sütőpor

A tetejére:

  • 250 g mascarpone
  • 4 evőkanál porcukor
  • 50 g kakaópor (opcionális)
  • 180 ml habtejszín

Elkészítés:

A puha Rama sütőmargarint keverjük habosra a cukorral és vaníliás cukorral. Egyenként keverjük bele a tojásokat is. A kakaóporral és sütőporral átszitált lisztet 2-3 részletben, felváltva a tejjel keverjük hozzá, úgy, hogy a lisztet keverjük hozzá utoljára. Ne keverjük túl (sokáig) a tésztát. Ízlés szerint forgassunk bele magokat, mazsolát, esetleg csokidarabokat. Osszuk el a masszát a szilikon muffinformákban, kétharmadig töltve azokat. Süssük az airfryerben 170 fokon kb. 20-25 percen keresztül. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsültek-e. A tetejükre készíthetünk mascarponés vagy csokis-mascarponés tejszínhabot, amelyhez a mascarponét a porcukorral (és ízlés szerint a kakaóporral) keverjük simára egy habverővel. Öntsük bele a habtejszínt is, és keverjük addig, amíg habos állagot érünk el. Kanállal vagy habzsákból nyomva díszítsük vele a muffinok tetejét. Megszórhatjuk kakaóporral, színes cukorkákkal, vagy csokoládédarabokkal.

Töltött Portobello gomba

Hozzávalók:

  • 200 g reszelt Violife Mozzarella Ízesítésű tömb
  • 6 db Portobello gomba
  • 1 bögre félbevágott koktélparadicsom
  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • friss, felvágott bazsalikom az ízesítéshez
  • extra szűz olívaolaj
  • só és frissen őrölt bors az ízesítéshez
  • kakukkfű levelek a díszítéshez

Elkészítés:

Összekeverjük egy tálban a koktélparadicsomokat, a bazsalikomot, az olívaolajat, a sót és a borsot. Egyenletesen megtöltjük a gombákat a paradicsom-mixszel és megszórjuk egy nagy adag reszelt növényi tömbbel. Helyezzük a gombafejeket az airfryerbe és 180 fokon kb. 10 percig süssük, míg a reszelt növényi mozzarella rá nem olvad. Kakukkfűvel díszítve tálaljuk.

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.