A táplálékokban lévő nem emészthető, az emésztőenzimek hatásával szemben ellenálló poliszacharidokat nevezzük élelmi rostoknak. Többek között kedvező élettani hatásokat fejtenek ki: elősegítik a jó bélműködést, és/vagy hozzájárulnak a vér koleszterinszintjének és glükózszintjének…
Címke: táplálkozás
Ahogy öregszünk, úgy változik a testünk és az anyagcserénk. Ez nem új dolog. De! Tudod, hogy mely életszakaszban mire kell figyelned, hogy megőrizd az alakod és a kondíciód? Mert az, ami a…
A tavasz az újjászületés időszaka, így ez tökéletes alkalom lehet számunkra is, hogy belevágjunk szervezetünk, testünk és lelkünk megújításába. A zökkenőmentes újrakezdéshez az AVON szakértői és Kovács Judit dietetikus készültek nekünk néhány…
Szerencsére sokan meggyógyulnak a COVID-ból, de felépülésük után gyakran még hónapokig küzdenek krónikus fáradtsággal, memória- és koncentrációzavarokkal, izom és ízületi fájdalmakkal vagy éppen csökkent étvággyal, illetve az ízérzékelés és szaglás hiányával. A…
A növényi alapú táplálkozás hazánkban is egyre népszerűbb, sokan egészségügyi okokból, mások fenntarthatósági szempontokból kezdenek nyitni a vegetáriánus étrend felé, azonban a zsírban és húsokban gazdag magyaros ételek között sokszor nehéz boldogulni.…
Míg világszerte kétmilliárd túlsúlyos vagy elhízott ember van, addig egymilliárdan éheznek a Földön, mégis az összes megtermelt élelmiszer egyharmada a szemétbe kerül – egyértelmű, hogy ez ellen a vállalatoknak és a fogyasztóknak…