Ajándékozz könyvet – gyermekednek, unokádnak…

Ajándékozz könyvet – gyermekednek, unokádnak...

Ajándékozz könyvet – gyermekednek, unokádnak…

Ahhoz, hogy a gyerekeket el tudjuk csábítani a „kütyük” mellől, leleményesnek és következetesnek kell lenni. De, ami még ennél is fontosabb, hogy jó példát mutassunk nekik. Mi hisszük, hogy ha egy kisgyerek olvasni szerető családban nő fel, a könyvek szeretete elkíséri őt egy életen át. Tegyél te is egy könyvet a fa alá, már a legkisebbeknek is!

– 0-3 éves korig –

Robi Richfield: A mackó és a zongora

Robi Richfield: A mackó és a zongoraEgy nap egy fiatal medvebocs olyat látott az erdőben, amilyet azelőtt még soha. Nem tudta pontosan, mi lehet az, de csodálatos hangokat csalt elő belőle. Ahogy telt-múlt az idő, megtanult játszani ezen a furcsa hangszeren.Egy nap egy kislány és az apukája éppen az erdőben sétáltak. Ahogy meghallották a szépséges muzsikát, elindultak a zene irányába. Mackó nagyon vágyott rá, hogy megismerje a világot az erdőn túl is, ezért új barátaival New Yorkba ment, hogy része legyen egy fantasztikus kalandban. Mindene megvolt, amire korábban vágyott: siker, hírnév és zene. De hiányoztak a barátai és a családja, akik az erdőben maradtak. A bájosan illusztrált mese egy megindító történet a felfedezés öröméről és a valahova tartozás fontosságáról.

Kiadó: Álomgyár Kiadó
Ára: 3499 Ft


Végh György: Különös karácsony

Végh György: Különös karácsonyA csupa titok ládikában lakó karácsonyfadíszek nagy útra indulnak. Az erdő mélyén már izgatottan várják őket az állatok. Közösen találnak rá a legszebb kis fenyőre, és visszaindulnak vele a városba. Vajon időben megérkeznek a gyerekekhez?

Kiadó: Móra Kiadó
Ára: 1999 Ft


Sandra Grimm – Barbara Korthues: 3-5-8 perces mesék

Sandra Grimm – Barbara Korthues: 3-5-8 perces mesék“– Légyszi, még egy utolsót!
– Na, jó, egy rövidet…”

Ismerős ez a párbeszéd az esti elalvás előtt? Ha igen, akkor ezt a könyvet nektek találták ki!

A népszerű 3-5-8 perces mesék legújabb kötetében csupa kedves, szórakoztató és tanulságos mese bújik meg. Kiderül belőle például, hogyan segített egy sellőlány a kalózfiúnak az arannyal teli láda keresésében, mi történik egy lovaggal, ha nagyot tüsszent egy sárkány, és mi a legnagyobb kincs a világon. A vidám kalandokat élvezettel hallgatja majd minden kislány és kisfiú, amikor eljön az alvás ideje.

Kiadó: Pagony Kiadó
Ára: 2999 Ft


– 3-9 éves korig –

Nyulász Péter – Ritter Ottó: Az ellopott Mikulás-szán

Nyulász Péter – Ritter Ottó: Az ellopott Mikulás-szánItt a karácsony, és hiánycikk a szaloncukor! A Mikulás két kis segéde Trixitől és Maxitól kér segítséget az ellopott rénszarvasszán felkutatásához. A gyerekek maguk indulnak a rejtély felderítésére, és egész Párizsig jutnak. Közben felbukkan egy titokzatos idegen és kiderül, hogy eltűnt az összes szaloncukor. És hogy mit szól mindehhez a Mikulás? Ez és a szaloncukor története is kiderül ebből a sodró lendületű, humoros, bőven illusztrált, 9 éven felülieknek szóló detektívregényből.

Kiadó: Móra Kiadó
Ára: 1799 Ft


Kaláka zenéskönyv

Volt egy katona – válogatás 50 év gyerekdalaiból

Volt egy katona – válogatás 50 év gyerekdalaibólA Kaláka együttes idén, 2019-ben ünnepli megalakulásának fél évszázados évfordulóját. Ebből az alkalomból jelenik meg a Móra Kiadó gondozásában a Volt egy fakatona című zenéskönyv, amelynek CD-melléklete a zenekar legnépszerűbb gyerekdalait tartalmazza. A kötetben nem csupán a dalok alapjául szolgáló versek kaptak helyet – többek között Móra Ferenc, Kányádi Sándor, Weöres Sándor, Tamkó Sirató Károly és Lackfi János alkotásai -, hanem a zenekar tagjáról és a Kaláka több évtizedes történetéről szóló mesék is. Sőt: az együttes rajongói a tudásunkat egy humoros kvízjátékkal is próbára tehetik.

Kiadó: Móra Kiadó
Ára: 4499 Ft


Claudia Bordin: Nagy karácsonyi játékkönyv

Claudia Bordin: Nagy karácsonyi játékkönyvÉld át a karácsony hangulatát kedvenc társasjátékaid segítségével! A gyönyörű képvilágú, különleges könyv nyolc ismert táblás társasjáték karácsonyi változatát tartalmazza dupla oldalakon. A játékosok, miután elkészítették a könyv végén található, kipattintható alkotóelemekből a dobókockát és a játékfigurákat, a dupla oldalak alján található szabályleírásokat követve egy parti libafutamra, kígyók és létrák játékra, Ki nevet a végén?-re stb. hívhatják ki barátaikat, családtagjaikat a varázslatos Karácsonyfalva különböző helyszínein.

Kiadó: Móra Kiadó
Ára: 4999


– 9-16 éves korig –

Kris Hirschmann: Kapcsold ki! 100 kreatív ötlet TV és kütyü helyett

Kris Hirschmann: Kapcsold ki!  100 kreatív ötlet TV és kütyü helyettKicsi és nagy tinédzsereknek üzenjük: tedd zsebre az okostelefonod, rakd el a tableted, és húzd ki a játékkonzolod! Ez a könyv könnyen megvalósítható ötleteivel bebizonyítja, hogy nincs szükséged sem különleges anyagokra, sem boltban vásárolt játékokra vagy akár sok tervezésre ahhoz, hogy a kütyüid nélkül is jól szórakozz. Kütyüid nélkül sem fogsz sose unatkozni, mert a ház körül, a szabadtéren és utazás közben is lesz mit tenned, játszanod és alkotnod.

Kiadó: Álomgyár Kiadó
Ára: 3499 Ft


Alfie Deyes: Csináld magad!

Alfie Deyes: Csináld magad! Köszönet a világ egyik legnépszerűbb YouTube vloggerének Alfie Deyesnek, hogy megalkotta a Csináld magad – új élmények lapról lapra – naplót. Olyan izgalmas feladatok várnak a tulajdonosára, mint a bögrés süti készítése, emberek bámulása kihívás, időkapszula készítése, origami gyártása stb., stb., stb… Egy napló tele képekkel, játékokkal, feladatokkal, átverésekkel. Ki ne szeretne a részese lenni a több, mint 22 milliós ‘Csináld magad’ közösségnek?!

Kiadó: Álomgyár Kiadó
Ára: 2499 Ft


Próbáld ki! – Több, mint 40 szupermenő tudományos kísérlet 

Próbáld ki! – Több, mint 40 szupermenő tudományos kísérlet Lehetséges üveggolyóval vajat köpülni? Behozni a szobádba a csillagokat? Szárny nélküli papírrepülőt röptetni? Igen, igen és igen! De hogyan? A Próbáld ki! nemcsak választ, hanem gyakorlati útmutatót is ad! Hétköznapi tárgyak felhasználásával és a könnyű, lépésről lépésre megadott utasítások követésével te magad is tudós lehetsz. Kerülj testközelbe a tudománnyal, és készíts ecetvulkánt, mágnesvasutat, törhetetlen tojást, rovarlesőt, és egyéb elképesztő dolgokat! Kísérletezz a Próbáld ki! útmutatásaival, és ismerj meg menő tudományos tényeket, miközben szórakozva szerzel új ismereteket! Ha neked is elnyerte a tetszésedet, keresd a Kütyük helyett-sorozat további részeit is.

Kiadó: Álomgyár Kiadó
Ára: 3499 Ft