Dokumentumfilmet készítenek Greta Thunbergről

Dokumentumfilmet készítenek Greta Thunbergről

Dokumentumfilmet készítenek Greta Thunbergről

Dokumentumfilmet készít a Hulu a 16 éves Greta Thunberg környezetvédő aktivistáról. A Disney tulajdonában álló cég filmjét Nathan Grossman rendezi, a címe pedig Greta lesz. 

2019-ben a Time magazin az év emberének választotta a világ egyik legismertebb tinédzserét, most pedig kiderült, hogy film is fog készülni róla, amit 2020-ban mutatnak majd be. Nathan Grossman korábban többek között Zlatan Ibrahimovic focistáról és Stieg Larssonról, A tetovált lány írójáról szóló dokumentumfilmeken is dolgozott.

A 16 éves, Asperger-szindrómás svéd iskolás lány az éhenhalás szélére sodródott, depressziós, szótlan, a lakást elhagyni sem tudó kiskamaszból lett a világ legismertebb környezetvédő aktivistája. 2018 nyarán kezdett sztrájkolni Stockholmban a parlament lépcsőjén azért, hogy a politikusok és döntéshozók tegyenek többet a klímavédelemért. 

Dokumentumfilmet készítenek Greta Thunbergről

Demonstrációját hetente megismételte, ekkor iskolába sem járt, így hívta fel ügyére a figyelmet. Akciójából azóta mozgalom lett, Greta felszólalt a davosi Világgazdasági Fórumon, az Európai Parlamentben és az Amerikai Egyesült Államok Kongresszusában is, nevét pedig az egész világ gyorsan megismerte. A Time magazin a közelmúltban megjelent cikkében azzal méltatta, hogy bár a kutatók és az aktivisták évtizedek óta küzdenek azért, hogy a világ vezetői komolyan vegyék a klímavészhelyzetet, mégis egy tinédzser kellett ahhoz, hogy felkeltse a világ figyelmét. 

A dokumentumfilm rendezője a kezdetektől követte a lány útját, vagyis a filmben nemcsak a már világhírű Gretát látjuk, hanem az első klímasztrájkokat is.

Még nincs hozzászólás

Hozzászólások lezárva