Borzongás a nyári forróságban

A thriller az egyik közkedvelt zsáner, a nyári olvasmányok nagy része a romantikus könyvek mellett a borzongást okozó regények. Összegyűjtöttünk három újdonságot!

1. Kimberly McCreight: Jó kis házasság

Házaspárok által őrzött titkokról és azokról a veszedelmes kompromisszumokról, amelyeket az együttmaradásuk érdekében kötnek.
Lizzie Kitsakis egészen a legutóbbi időkig boldog, alulfizetett szövetségi ügyész volt. Mindene megvolt, amit csak akart: az állás és az ő briliáns, odaadó férje, Sam. És akkor hirtelen, egyetlen telefonhívás miatt minden széthullott.
Egy olyan elit ügyvédi irodában, mint a Young & Crane, mindennapos a hosszú munkaidő, ami könnyebben emészthető lenne, ha Lizzie ezt akarta volna. E pillanatban más sem hiányzott, mint hogy a Rikers egyik fogvatartottja hívja fel a segítségét kérve, még ha Zach Grayson régi barátja is. Zach azonban kétségbe van esve. A feleségét, Amandát holtan találták a brooklyni házuk lépcsőjének tövében, és Zach az első számú gyanúsított.
Ahogy Lizzie elmerül az idilli Park Slope sötét bugyraiban, megtudja, hogy Zach és Amanda nem az, akinek látszik, és hogy a barátaik, az exkluzív magániskolába járó gyerekek szüleiből álló összetartó társaság tagjai maguk is nyugtalanító titkokat őriznek. Végül már nemcsak azon tűnődik el, hogy vajon a saját házassága megmenthető-e, de azon is, hogy egyáltalán milyen egy jó házasság.

2. Lesley Pearse: Engem többé nem látsz

Fuss, ha kedves az életed…

Amikor a férje sokkos állapotban, összetörten tér meg a Nagy Háborúból, az anyósa pedig pokollá teszi a mindennapjait, Betty Wellow rájön, hogy milyen keservesen nehéz is tud lenni az élet. Egy pusztító viharnak kell végigsöpörnie a kis halászfalujukon, az ő életét is veszélyeztetve, hogy meglássa az esélyt a menekülésre – és ő meg is ragadja. Bristolba menekülve a nevét Mabel Brookra változtatja, és cselédként helyezkedik el. Ám az úrnője hirtelen halála után ismét lecsap rá a tragédia, és az utcán találja magát.
A nincstelen és magányos Mabel brutális támadást szenved el, mielőtt egy Nora Nightingale nevű médium megmentené. Nála kóstol először bele azoknak az életébe, akik üzeneteket kapnak a holtaktól, és rájön, hogy ehhez talán magának is van adottsága.
Ám Mabel nemsokára saját üzenetet kap, és visszakényszerül oda, ahonnan elszökött. Oda, ahol megszakadt a szíve, és talán még gyilkosság is történt – rájön, hogy ha biztosítani akarja a jövőjét, még egyszer, utoljára szembe kell néznie a múltjával.

Lesley Pearse szívet dobogtató, felvillanyozó és feszültségekkel teli regénye egy önnön sorsának megleléséért harcoló asszony története.

3. Lauren Beukes: Tündöklő lányok

Harper Curtis a gyilkos, aki a múltból lépett elő, Kirby Mazrachi pedig a lány, akinek nem szántak jövőt.
Kirby az utolsó a tündöklő lányok sorából, akikben ég a szenvedély, akiknek életét Harper egymás után akarja kioltani, miután a gazdasági világválság idején Chicagóban rábukkant a Házra, amelynek ajtaja más időkre nyílik.
Harper a tökéletes gyilkos, aki egy-egy gyilkosság után nyomtalanul eltűnik egy másik korba – ám egyik áldozata életben marad.
Kirby, aki megszállottan kutat támadója nyomai után, a Chicago Sun-Times egykori bűnügyi újságírója, Dan Velasquez mellé szegődik, akinek karrierje épp az ő ügye miatt vett más irányt, és Kirby hamarosan megsejti a lehetetlennek tűnő igazságot…

A regény, amely alapján az Apple TV+ Tündöklő lányok című Apple Original sorozata készült.

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.