Ebben a gyógyszertárban pirulák helyett verseket írnak fel

Ebben a gyógyszertárban pirulák helyett verseket írnak fel

Egy brit költő ötlete alapján Angliában nyílt meg a világ első olyan gyógyszertára, ahol pirulák helyett verseket adnak a pácienseknek.

A verspatika ötletét Deborah Alma brit költő találta ki, aki nem csak az ötletgazda, hanem maga a patikus is, aki kiszolgálja a „betegeket.” A költő szerint az általa felírt versek segítenek a stressz és a fáradtság leküzdésében, de ha kell, a megtört szíveket is gyógyítják. Hogy kinek mire van szüksége, azt egy személyes konzultáció során dönti el, és a páciens története és tünetei alapján, személyre szabottan ajánlja „gyógyszerként” az adott verset – „nehogy valami mellékhatás miatt probléma legyen.”

Ebben a gyógyszertárban pirulák helyett verseket írnak fel

A különleges ötlet persze nem helyettesíti a szakorvosi ellátást, de a költő éveken keresztül dolgozott olyan betegekkel, akiket elmebajjal diagnosztizáltak, és állítólag ekkor figyelte meg, hogy a versek milyen pozitív hatással vannak rájuk. Úgy véli, a költészet tényleg képes megváltoztatni az emberek hangulatát és lekötni a figyelmüket – így ezzel az ötlettel, a verspatikával próbál segíteni nekik.

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.